Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loud Love – “Vox Populi”

Met ex-leden van onder meer The Setup, Circle, Cast-Down en We’re Wolves is het Belgische Loud Love een ervaren band die een gezamenlijke liefde voor hardcorepunk heeft gevonden en die ook weet hoe ze nummers moeten maken. Met invloeden van Boy Sets Fire en Hot Water Music gaat het vijftal de meer melodieuze tour op in de punkscene, maar toch blijft er genoeg scherpte in zitten.  Deze zit zowel in de stem als in de muzikale uithalen, die elkaar goed afwisselen.

De melodie staat vaak voorop maar toch begint “Vox Populi” vrij hard met een schreeuw van frontman Dries Olemans. Daarna springt de rest van de band in, om tegen het refrein zichzelf te onderscheiden met sterk gitaarwerk. Halverwege is er nog een sterke brug met een goede tempowissel die het nummer mooi in evenwicht brengt. Het nummer behandelt het fragiele evenwicht in onze zorgen en angsten in tijden van pandemie, klimaatwijziging en nationalisme.

Loud Love doet sinds hun titelloze debuut-ep gewoon lekker verder in wat ze willen en ook goed kunnen, en dat is namelijk positieve, melodieuze hardcorepunk maken. Niet echt vernieuwend, maar wel zeer welkom in deze bizarre tijden.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Moments - Is There a Cure? (★★★½): Het medicijn is gevonden: schreeuwen en moshen

Het leven is simpelweg niet eerlijk. Iedereen voelt zich wel eens Nobi, de muis uit The Lion King die door Scar wordt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments - "Nemesis"

Dit vijftallig orkestje uit Tessenderlo is een gevestigde waarde in de Belgische hardcore/metalcore-scene van België en omstreken. Sinds 2011 duelleren ze reeds…
FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2019 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.