InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle ELSZA – “Thinking about it”

Foto: Oriane Verstraeten

Er valt heel wat te ontdekken in muziekland, vandaag zelfs nog meer dan gisteren. Daardoor wordt het steeds moeilijker om op te vallen, maar zo nu en dan springt er eens een projectje uit. Vandaag is dat ELSZA. De Antwerpse Gaëlle Vandenplas is dan ook geen onbekende meer. Ze bracht in een ander leven al muziek uit onder de naam Gaël Szalai, maar nu slaat de 25-jarige zangeres dus een andere weg in. Samen met Daan Schepers – die je kan kennen van zijn werk bij Bazart, Eefje de Visser en zijn eigen projectje blush. – ontdekte ze het pad der poppy r&b, met debuutsingle “Thinking about it” als mooi eindresultaat.

Gaëlle mag dan nog wel een beetje zoekende zijn naar haar sound, aan haar debuutsingle te horen lijkt het wel duidelijk welke richting ze uit wil. Begeleid door chille beats en een zwoele piano – de inbreng van Daan Schepers is zeker hoorbaar – etaleert ze mooi haar zachte stem. Er zitten heel veel kleine elementjes verstopt in het nummer, maar op de een of andere manier blinkt “Thinking about it” toch uit in z’n eenvoud. Na drie minuten zijn we dan ook helemaal ondergedompeld in de droomwereld van ELSZA, al is dat uiteindelijk van korte duur. Met wat mysterieuze vocalen maakt de Antwerpse ons klaar voor een stroomversnelling. De elektronica klinkt al wat heviger en plots lopen er een aantal stemmen door elkaar. Een ietwat melancholisch einde van een strak nummer; meer moet dat niet zijn. ELSZA is goed uit de startblokken gekomen en dat smaakt nu al naar meer.

ELSZA werkt momenteel aan haar debuut-ep.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

734 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.