Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dayglow – “Something”

Het is ondertussen drie jaar geleden dat Dayglow debuteerde met het album Fuzzybrain. De Texaanse artiest liet daar zeker zien dat hij het schrijven van een goed popnummer in de vingers heeft. De sterkte van Fuzzybrain schuilt vooral in zijn directheid. De liedjes zijn aanstekelijk en Dayglow strooit dan ook met geslaagde hooks. In het begin van dit jaar werd het zelfs nog beter voor hem. Met “Close to You” maakte hij misschien wel zijn beste song uit zijn korte carrière. Het is dus duidelijk dat Dayglow een naam is die we alvast kunnen opschrijven voor de nabije toekomst. Toch weet hij ons niet te overtuigen met zijn nieuwste single.

“Something” heeft eigenlijk niet veel om het lijf. De single is net geen twee minuten lang en in die korte tijd krijgt de Amerikaanse artiest ons nooit helemaal mee. Voor iemand die het moet hebben van de onmiddellijke impact van zijn liedjes, is dat toch enigszins ontgoochelend. Het onschuldige melodietje mist wat peper en zout, en ondanks de korte lengte wordt het zelfs eentonig. Helemaal aan het einde is het nog wel even interessant. Er wordt nog snel iets opgebouwd, maar met die ruwbouw moeten we het dan ook maar doen. Aangezien “Something” het eerste nummer zal zijn van een nieuw album, is het best mogelijk dat het tweede nummer hier op verderbouwt. In dat geval hebben we toch nog een leuk voorsmaakje voor wat ons later dit jaar te wachten staat.

Dayglows tweede album Harmony House komt normaal gezien uit op 21 mei, later dit jaar. Tot die tijd kan je nog steeds genieten van de heerlijke single “Close to You”, want met “Something” schiet hij toch net te kort.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singe Mazey Haze - "Always Dancing"

Nadine Appeldoorn alias Mazey Haze is een 21-jarige Amsterdamse die nu haar derde single “Always Dancing” uitbrengt. Haar vorige singles “Headspin” en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cautious Clay – “Wildfire”

Cautious Clay, ook wel bekend als Joshua Karpeh, is een Amerikaanse singer-songwriter die in verschillende genres experimenteert, zoals hiphop, rhythm-and-blues en indiepop….
AlbumsRecensies

dodie – Build a Problem (★★½): Gebrek aan lef resulteert in een mengelmoesje

Na haar ep Human uit 2019 brengt dodie vandaag haar eerste echte album uit: Build a Problem. Met een ruim halfuur aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.