Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dayglow – “Something”

Het is ondertussen drie jaar geleden dat Dayglow debuteerde met het album Fuzzybrain. De Texaanse artiest liet daar zeker zien dat hij het schrijven van een goed popnummer in de vingers heeft. De sterkte van Fuzzybrain schuilt vooral in zijn directheid. De liedjes zijn aanstekelijk en Dayglow strooit dan ook met geslaagde hooks. In het begin van dit jaar werd het zelfs nog beter voor hem. Met “Close to You” maakte hij misschien wel zijn beste song uit zijn korte carrière. Het is dus duidelijk dat Dayglow een naam is die we alvast kunnen opschrijven voor de nabije toekomst. Toch weet hij ons niet te overtuigen met zijn nieuwste single.

“Something” heeft eigenlijk niet veel om het lijf. De single is net geen twee minuten lang en in die korte tijd krijgt de Amerikaanse artiest ons nooit helemaal mee. Voor iemand die het moet hebben van de onmiddellijke impact van zijn liedjes, is dat toch enigszins ontgoochelend. Het onschuldige melodietje mist wat peper en zout, en ondanks de korte lengte wordt het zelfs eentonig. Helemaal aan het einde is het nog wel even interessant. Er wordt nog snel iets opgebouwd, maar met die ruwbouw moeten we het dan ook maar doen. Aangezien “Something” het eerste nummer zal zijn van een nieuw album, is het best mogelijk dat het tweede nummer hier op verderbouwt. In dat geval hebben we toch nog een leuk voorsmaakje voor wat ons later dit jaar te wachten staat.

Dayglows tweede album Harmony House komt normaal gezien uit op 21 mei, later dit jaar. Tot die tijd kan je nog steeds genieten van de heerlijke single “Close to You”, want met “Something” schiet hij toch net te kort.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle LOïS - "Als een prinses"

Anno 2024 is het gebruik van een voornaam genoeg om te weten over wie het gaat; denk maar aan Froukje, S10 of…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sharktank - "Boogieman"

Het begon allemaal vier jaar geleden toen multi-instrumentalist en producer Marco Kleebauer en hiphopper Mile Lechner de groep Sharktank oprichtten. Niet veel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Harrison Storm - "Tomorrow"

De Australische singer-songwriter Harrison Storm zit niet stil, en heeft alweer een nieuwe single uit. De indielovers zullen Harrison Storm al kennen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.