Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rural Tapes – “Pardon My French”

© Vidar Landa

Mensen die zeggen dat jazz passé composé is, hebben het bij het verkeerde eind. Dat kan Arne Kjelsrud Mathisen, alias Rural Tapes, beamen. De Noor heeft zonet zijn debuutsingle “Pardon My French” uitgebracht. Hij koos ervoor om zijn carrière een ommezwaai te geven: van percussionist bij de in Noorwegen wereldberoemde rockband Heroes & Zeros naar jazzmuzikant en -producer. Na het uit elkaar gaan van die band in 2014 speelde hij nog in twee andere groepen: The No Ones en I Was A King. Die twee bands combineert hij vandaag met Rural Tapes. Onervaren kan je hem dus zeker niet noemen.

Het instrumentale “Pardon My French” is een bijna vijf minuten lange streling voor je trommelvliezen. De drums samen met de synthesizer creëren een ongelofelijke flow in het nummer. Dat staat parallel met de saxofoon en piano die op de juiste momenten de leiding nemen met een aantal uitbundige solo’s en zo de prent inkleuren. Om het nummer te schrijven riep hij de hulp in van twee vrienden en de natuur: zijn exodus uit de stad Oslo naar het platteland gaf hem inspiratie. Rural, in het Nederlands landelijk, is het dus zeker. Al die elementen maken het moeilijk om er een genre op te plakken. Wij zouden het beschrijven als jazz waarin er kenmerken te vinden zijn van ambient en klassieke muziek. Rural Tapes geeft zelf aan zijn inspiratie te halen uit filmmuziek, klassieke muziek en de natuur. Wat het ook mag zijn, “Pardon My French” prikkelt alle zintuigen.

Met “Pardon My French” wordt nog maar een tipje van de sluier opgelicht, want eind april brengt Arne een volledig album uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify,

Related posts
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Norah Jones - Visions (★★★): Jazz in een souljasje

Met wereldwijd vijftig miljoen verkochte platen en negen Grammy Awards op haar schouw hoeft de Amerikaanse zangeres Norah Jones het al lang…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Melanie De Biasio - Il Viaggio (★★★★½): Verpletterende koortsdroom

Wanneer Melanie De Biasio een nieuw teken van muzikaal leven geeft, schuiven wij naar het puntje van onze stoel. Sinds de Waalse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.