Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaíoti – “Any Hour”

Elke dag proberen enkele debutanten hun stempel te zetten op de muziekwereld. Bij sommige lukt dat meteen, en anderen hebben daar even tijd voor nodig. Nog een ander deel van die debutanten hebben al ervaring bij een ander project en zijn uit naar een soloproject. In dat rijtje past de singer-songwriter Carter McNeil, die met zijn andere psychpunk band Ghost King al meerdere singles en albums uitbracht. Nu probeert de jonge Amerikaan het zelf met een nieuw indieproject dat de naam Kaíoti kreeg.

Met zijn debuutsingle “Any Hour” vormt Carter een weg naar een innerlijke, fantasierijke reis, waarbij we kunnen wegdromen als we onze ogen sluiten. Dat komt mede door de psychedelische drijfveer die de Amerikaan meeneemt van zijn vorige band, maar ook door de speelse invloeden die Kaíoti uit bands als Arcade Fire en MGMT haalt. De luchtige synths en de glinsterende gitaren zijn daar goede voorbeelden van. Daarnaast schuift de muzikant ook de dartelende songtekst nadrukkelijk naar voren, die overigens nog een duidelijke boodschap omtrent een tikkende tijdklok met zich meebrengt. “Any Hour” is een fris, eigentijds nummer dat we de komende weken zeker nog eens gaan opleggen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Arcade Fire - WE (★★★★): Hartverwarmende tranen, zonovergoten pijn

‘Remember when Arcade Fire were good?’ Het was een nogal pijnlijke vaststelling die op de website van het alom gerespecteerde Stereogum pronkte…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire - "Unconditional I (Lookout Kid)"

Sinds Arcade Fire ons enkele weken geleden verblijdde met het aaneenhangende tweeluik “The Lightning“, vergaven we het Win Butler en de zijnen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arcade Fire - "The Lightning I, II"

Na vier jaar, zeven maanden en twintig dagen komt de band die zich Arcade Fire laat noemen eindelijk nog eens van zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.