Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single workfriends – “Sick and Tired”

Postpunkbands schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Logischerwijs is het dus als beginnende band moeilijk geworden om een plaatsje bij de top te veroveren naast bands als IDLES, Fontaines D.C. en Viagra Boys. Ondanks de grote hoeveelheid aan bands is er af en toe eentje die er toch uitspringt. Eén daarvan is workfriends, die na een veelbelovende eerste single nu een tweede uitbrengen.

Frontman S. Gray heeft jammer genoeg niet zo’n positief zelfbeeld. ‘I’m a boring man’ zegt hij een keer of tien. Gelukkig voor ons laat hij zijn saaiheid niet toe tijdens het schrijven van hun muziek, want die is wel degelijk contradictorisch met zijn zelf aangemeten persoonlijkheid. Hun concept verschilt heel weinig van het al veelvuldig beproefde indierock- en postpunkrecept: strakke en rechtlijnige drums, een vettig baslijntje en vrolijke, catchy riffs. Die sound breiden ze op “Sick and Tired” nog verder uit door hier en daar een tamboerijn en een orgeldeuntje toe te voegen, waardoor het nummer een heel fijn en zomers karakter krijgt. Je zou er spontaan een gin tonic van beginnen maken.

De prijs voor de originaliteit gaan workfriends niet winnen, noch die voor diepgang. Wat ze wél goed kunnen, is fijne en vrolijke postpunk maken die perfect zou passen op een zonnig, zweterig festival. Doorbreken zal niet makkelijk zijn, maar het potentieel is hoe dan ook in grote mate aanwezig.

FacebookTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "The Beachland Ballroom"

Fans van IDLES kunnen zich verheugen op alweer een nieuwe plaat van de band. Nadat de groep vorig jaar nog met Ultra…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single IDLES - "Sodium"

Joe Talbot en zijn gevolg hebben sinds de release van hun derde album Ultra Mono in september vorig jaar niet stil gezeten. De vijf…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.