Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single workfriends – “Sick and Tired”

Postpunkbands schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Logischerwijs is het dus als beginnende band moeilijk geworden om een plaatsje bij de top te veroveren naast bands als IDLES, Fontaines D.C. en Viagra Boys. Ondanks de grote hoeveelheid aan bands is er af en toe eentje die er toch uitspringt. Eén daarvan is workfriends, die na een veelbelovende eerste single nu een tweede uitbrengen.

Frontman S. Gray heeft jammer genoeg niet zo’n positief zelfbeeld. ‘I’m a boring man’ zegt hij een keer of tien. Gelukkig voor ons laat hij zijn saaiheid niet toe tijdens het schrijven van hun muziek, want die is wel degelijk contradictorisch met zijn zelf aangemeten persoonlijkheid. Hun concept verschilt heel weinig van het al veelvuldig beproefde indierock- en postpunkrecept: strakke en rechtlijnige drums, een vettig baslijntje en vrolijke, catchy riffs. Die sound breiden ze op “Sick and Tired” nog verder uit door hier en daar een tamboerijn en een orgeldeuntje toe te voegen, waardoor het nummer een heel fijn en zomers karakter krijgt. Je zou er spontaan een gin tonic van beginnen maken.

De prijs voor de originaliteit gaan workfriends niet winnen, noch die voor diepgang. Wat ze wél goed kunnen, is fijne en vrolijke postpunk maken die perfect zou passen op een zonnig, zweterig festival. Doorbreken zal niet makkelijk zijn, maar het potentieel is hoe dan ook in grote mate aanwezig.

FacebookTwitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 posts

About author
Ik heb een ongezonde obsessie voor post-punk.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesMuzieknieuwtjes

Muzieknieuwtjes van de week (5 april - 11 april)

Doorheen de week verschijnt er heel wat muzieknieuws. Zoveel zelfs dat je door de bomen vaak het bos niet meer ziet. Om…
AlbumsRecensies

SPRINTS - Manifesto (★★★★): De adrenaline spuit er langs alle kanten uit!

‘Punk is niet dood!’ is een zin die we de laatste tijd wel vaker horen. De simpele reden daarvoor is omdat het…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Pleasure Dome – “This Is Not a Love Song (What Is Love?)”

Na vorig jaar al een mooie reputatie uitgebouwd te hebben met singles als “This Room Is For Gold and There Is No…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.