Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chevelle – “Remember When”

Al twee decennia lang is Chevelle de ultieme band voor zij die houden van stevige muziek zonder te veel gebrul. Het alternatieverocktrio uit Chicago scoorde in de jaren 2000 een aantal grote hits en blijft consequent door nooit af te wijken van hun oorspronkelijke geluid. Hun meest recente album kwam uit in 2016 en klonk behoorlijk pittig. Binnenkort verschijnt hun gloednieuwe plaat, waarvan singles “Self Destructor” en “Peach” al beschikbaar zijn. In essentie klinken die hetzelfde als hun vroegere werk, maar met dit nieuwe nummer grijpt de band terug naar hun experimentele periode.

“Remember When” klinkt veel atmosferischer dan wat we van Chevelle gewoon zijn. De buitenaardse riff in het begin doet vermoeden dat ze even bij Angels & Airwaves zijn langs geweest om wat inspiratie op te doen. Diezelfde riff horen we doorheen het hele nummer en bereikt een hoogtepunt tijdens het refrein. Het is Chevelle natuurlijk al eerder gelukt om simpele, maar toch adembenemende melodieën te schrijven. Ze hanteren die techniek al twintig jaar en ook hier is ze sterk aanwezig. Het geluid van de band wordt vervolledigd door het harde drumwerk van Sam Loeffler en de meeslepende vocalen van zijn broer Pete, die verfijnder klinken met de jaren. Dat bewijst Pete zelf met de hoge noot die hij nog net voor de finish haalt.

Chevelle brengt op 5 maart zijn album NIRATIAS uit.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Greta Van Fleet - The Battle At Garden's Gate (★★★½): Rockliefhebbers worden op hun wenken bediend

Muziek is de gebroeders Kiszka (plus drummer Danny Wanger) uit Michigan met de paplepel ingegoten, waarbij het niet ondenkbaar is dat Led…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arkells & K.Flay - "You Can Get It"

Nog op zoek naar de ideale soundtrack om de zomerse temperaturen van de komende week te vergezellen? Dan hebben we goed nieuws,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Datsuns - "Suspicion"

Een maandje na “Brain to Brain” laten de Nieuw-Zeelandse rockers The Datsuns hun tweede single “Suspicion” van het album Eye to Eye…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.