Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Susann. – “Candles in Spring”

We hebben bij Dansende Beren altijd gigantisch hard ons best gedaan om talent van bij ons in de kijker te zetten. Nu in coronatijden is dat misschien zelfs nog meer het geval, waardoor we ook heel wat nieuwe artiesten ontdekken. Een van die interessante namen is het muzikale project van de Nederlandse Susanne Thiel. Onder de naam Susann. heeft ze na een lange tijd van twijfel eindelijk haar debuutsingle “Candles in Spring” durven uitbrengen en die mag er zeker zijn. We zijn overigens niet de enige die Susannes talent zagen, want ze werd onder andere ook al benoemd als OOR-talent tijdens de Popronde van 2020. 

De lat voor “Candles in Spring” lag dus van begin af aan redelijk hoog, maar het eindresultaat lost alle verwachtingen zeker in. Susann. werd geïnspireerd door onder andere Björk en Massive Attack en dat is duidelijk te horen. De single bestaat vooral uit donkere elektronica en synths, waar de Nederlandse haar zachte stem zwoel op uitspeelt. Naarmate het nummer vordert, bloeit het geleidelijk aan open. Met wat lichtere elektronica houdt ze de donkere achtergrond mooi in evenwicht en zorgt ze er op een manier voor dat de single naar pop neigt. Op een kleine vier minuten tijd weet Susanne ons in een soort waas te brengen, waar we graag in vertoefden. Snel meer van dat!

Susann. werkt op dit moment aan haar debuutplaat, die later dit jaar verschijnt. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

678 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.