Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys – “Muzzle”

© Kai Mosley

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het mannelijk geslacht. Deze Amerikaanse riot grrrl-formatie loopt niet hoog op met het stereotiepe machogedrag van sommige mannen, en we kunnen ze op dat gebied alleen maar gelijk geven. Met twee platen onder de arm en een nieuwe platendeal met Hopeless Records zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Het geluid is in de loop van de jaren wel wat aangepast. Eerst klonk het rauwer en scherper, maar later klonk het steeds meer afgevlakt tot wat het nu is: erg typische Amerikaanse punkrock. Op de vorige plaat Make Room werd ook nog eens geëxperimenteerd met langere nummers, maar vandaag krijgen we iets meer dan een minuut pure punkrock. “Muzzle” is rechtdoor zonder ruimte voor interpretatie en een boodschap die niet mis te verstaan is. Met een leuke riff start het nummer en de boodschap tegen de mannelijkheid wordt ons braafjes ingezongen. Dat is dan ook zo een beetje de enige kritiek die we kunnen geven en dat is dat zo’n boodschap dan net iets scherper en minder braaf mag worden gebracht.

In 2020 schotelde dit combo ons reeds twee singles “Fences” en “Honey, I’m Home” voor en er zal snel een nieuwe plaat volgen. Het mag de combinatie van wat scherpte en langere, uitgesponnen nummers niet vergeten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "A Thousand Shots"

Met hun ontstaan in 2011 en “Carry On” in datzelfde jaar wist F.O.D. zich meteen sterk te positioneren. De melodische punkscene in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hives – The Death of Randy Fitzsimmons (★★★★): De top van de Zweedse export

Soms maakt wachten op iets het alleen maar beter, al is het telkens met een bang hartje uitkijken naar wat komt. Een…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Barno Koevoet & The Duijmschpijkers - "Fils a Papa"

Gezocht: rageroom. Barno Koevoet & the Duijmschpijkers heeft namelijk een nieuwe single uit en naar goede gewoonte mag alles er daarbij aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.