Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys – “Muzzle”

© Kai Mosley

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het mannelijk geslacht. Deze Amerikaanse riot grrrl-formatie loopt niet hoog op met het stereotiepe machogedrag van sommige mannen, en we kunnen ze op dat gebied alleen maar gelijk geven. Met twee platen onder de arm en een nieuwe platendeal met Hopeless Records zijn de verwachtingen hoog gespannen.

Het geluid is in de loop van de jaren wel wat aangepast. Eerst klonk het rauwer en scherper, maar later klonk het steeds meer afgevlakt tot wat het nu is: erg typische Amerikaanse punkrock. Op de vorige plaat Make Room werd ook nog eens geëxperimenteerd met langere nummers, maar vandaag krijgen we iets meer dan een minuut pure punkrock. “Muzzle” is rechtdoor zonder ruimte voor interpretatie en een boodschap die niet mis te verstaan is. Met een leuke riff start het nummer en de boodschap tegen de mannelijkheid wordt ons braafjes ingezongen. Dat is dan ook zo een beetje de enige kritiek die we kunnen geven en dat is dat zo’n boodschap dan net iets scherper en minder braaf mag worden gebracht.

In 2020 schotelde dit combo ons reeds twee singles “Fences” en “Honey, I’m Home” voor en er zal snel een nieuwe plaat volgen. Het mag de combinatie van wat scherpte en langere, uitgesponnen nummers niet vergeten.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity (★★★): Tienermuziek voor de late twintiger

Wie weinig kaas heeft gegeten van punk en onverhoeds Death By Unga Bunga te horen krijgt, zal al snel denken dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "Fuck Euphemism"

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Religion - "Emancipation of the Mind"

Het lijkt wel of de oude punkers van vandaag zich uit de naad werken, met Bad Religion op kop. Na in 2019…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.