Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LeBlanc – “5 Feet Apart”

Sommige artiesten dromen al volop van festivals en om daar opnieuw het verse gras te mogen ruiken, de goedkope warme pilsjes te mogen proeven en vooral een mensenzee hysterisch te mogen maken. Voor andere artiesten die nog maar pas hun neus aan het venster staken in de muziekindustrie, zou het een festivalontmaagding betekenen: naast een ontlading na zulke barre tijden krijgt die belevenis voor hen nog een extra dimensie. Voor de negentienjarige rapper LeBlanc zou het helemaal een hoogdag zijn mocht hij al deze extase op Couleur Café mogen beleven, zijn droomfestival. Hij is alleszins goed op weg om de puzzelstukken in elkaar te laten vallen, en dat heeft de jongeman dan weer te danken aan de maturiteit waarmee hij al rappend voor de dag komt.

De kans zit erin dat hij binnenkort niet meer als nobele onbekende in onze hoofdstad zijn ding doet, want Astro van Stikstof en Félé Flingue van Le 77 beschouwen hem al niet als gewone ket. Ook het stadslabo JES Brussel geeft hem graag een duwtje in de rug, een handvol boeiende releases waren hiervan het resultaat. Zijn eerste van 2021 kregen we zopas en bevestigt het potentieel van LeBlanc: een sappig accent, spitsvondige teksten en een duistere, vakkundige productie vormen de sterktes van “5 Feet Apart”. Het is een soort flow die hij zich eigen heeft gemaakt en waarmee hij ons vanaf de eerste minuut weet te verleiden. De ervaren rotten van Stikstof kunnen op beide oren slapen, want bij momenten zijn invloeden van de rapformatie zeker aanwezig, maar dat is alleen maar een compliment voor LeBlanc. Aan zijn stijl kan je dus maar beter wennen, want dit onstuimig, jong veulen is klaar om in galop uit de Brusselse contreien te breken.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

STIKSTOF @ Ancienne Belgique (AB): 'Vergeet nooit van waar ge komt!'

Alsof ze het erom gedaan hadden. Daags na het tumult in de Brusselse binnenstad, speelde STIKSTOF een thuismatch in ‘hun’ Ancienne Belgique….
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2022 (Festivaldag 2): De ingeloste verwachtingen

De openingsdag van Crammerock was er eentje om niet snel te vergeten. Kaiser Chiefs en Goldband bouwden beiden een zalig feestje en…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 1): Hoge toppen, Lage Landen

De eerste dag van Pukkelpop wordt nooit als een volwaardige festivaldag gezien, maar toch is dat tegenwoordig steeds meer wel dan niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.