Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LeBlanc – “5 Feet Apart”

Sommige artiesten dromen al volop van festivals en om daar opnieuw het verse gras te mogen ruiken, de goedkope warme pilsjes te mogen proeven en vooral een mensenzee hysterisch te mogen maken. Voor andere artiesten die nog maar pas hun neus aan het venster staken in de muziekindustrie, zou het een festivalontmaagding betekenen: naast een ontlading na zulke barre tijden krijgt die belevenis voor hen nog een extra dimensie. Voor de negentienjarige rapper LeBlanc zou het helemaal een hoogdag zijn mocht hij al deze extase op Couleur Café mogen beleven, zijn droomfestival. Hij is alleszins goed op weg om de puzzelstukken in elkaar te laten vallen, en dat heeft de jongeman dan weer te danken aan de maturiteit waarmee hij al rappend voor de dag komt.

De kans zit erin dat hij binnenkort niet meer als nobele onbekende in onze hoofdstad zijn ding doet, want Astro van Stikstof en Félé Flingue van Le 77 beschouwen hem al niet als gewone ket. Ook het stadslabo JES Brussel geeft hem graag een duwtje in de rug, een handvol boeiende releases waren hiervan het resultaat. Zijn eerste van 2021 kregen we zopas en bevestigt het potentieel van LeBlanc: een sappig accent, spitsvondige teksten en een duistere, vakkundige productie vormen de sterktes van “5 Feet Apart”. Het is een soort flow die hij zich eigen heeft gemaakt en waarmee hij ons vanaf de eerste minuut weet te verleiden. De ervaren rotten van Stikstof kunnen op beide oren slapen, want bij momenten zijn invloeden van de rapformatie zeker aanwezig, maar dat is alleen maar een compliment voor LeBlanc. Aan zijn stijl kan je dus maar beter wennen, want dit onstuimig, jong veulen is klaar om in galop uit de Brusselse contreien te breken.

Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF – “DRIEDUBBELDIK”

De voorbije jaren gingen de STIKSTOF-leden afzonderlijk hun horizon verbreden, en dat bleek geen onverstandige beslissing. Ondanks het eigen succes blijven Astrofisiks,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Ambras"

STIKSTOF is terug en dat zal iedereen geweten hebben. De Brusselse hiphopformatie rond Zwangere Guy, Jazz Brak en Astrofisiks brachten in 2018…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2020 volgens verschillende Belgische artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.