banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rose City Band – “Lonely Places”

De albumhoezen van Rose City Band doen denken aan zonnige vlaktes en melancholisch dagdromen naar picknicks in groene weiden. De intieme en zachte stem van zanger en gitarist Ripley Johnson sluit hier dan ook perfect bij aan. Voor zijn nieuwste album Earth Trip zocht Johnson rust en vrede in de natuur, bijvoorbeeld door in zijn tuin te werken, buiten te baden en te slapen onder de sterren. Deze eenheid met de natuur en innerlijke rust kwamen eerder al goed naar voren op het nummer ”Wildflowers”

In “Lonely Places”, zijn nieuwste single, bezingt Johnson de rijkdom en schoonheid van de natuur aan de Amerikaanse westkust, en brengt meteen een ode aan de ‘lonely places’. Hoe je jezelf kan verliezen in een boswandeling of een telefoongesprek… Johnson’s zachte zang neemt niet de hoofdrol op maar vult het instrumentale werk juist prachtig aan. Van een heerlijk warme slide-guitar aan het begin van het nummer die tegen het einde aan vervangen wordt door een elektrische. Een prachtige en zachte cocktail van folk, country, psychedelic rock en een vleugje americana.

Met deze nieuwe single lijkt Johnson naast de bewondering ook de rust gevonden te hebben in de natuurlijke wereld om hem heen. Hij houdt vast aan zijn stijl van country met psychedelische invloeden maar verpakt het hier in een prachtig en luchtig nummertje, waarbij de gitaar niet overstemd wordt en de zwoele zang het geheel zachtjes mee doet glijden. Het volledige album zal waarschijnlijk in mei te beluisteren zijn.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Robert Plant & Alison Krauss - Raise The Roof (★★★½): Terugkeer van een iconisch duo

Robert Plant en Alison Krauss zijn geen onbekenden in de muziekwereld. De vijftigjarige Krauss zorgt in de Verenigde Staten al sinds de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Constant Smiles - Paragons (★★★★): Grote stap vooruit

Wij vragen ons af of Ben Jones, bezieler en frontman van Constant Smiles, eigenlijk wel écht constant lacht. De vorige albums verraden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Eclair - "Timbacrack"

L’Eclair is een zeskoppige band uit Zwitserland. Ondanks hun grote ledental zit er niet één zanger bij. De muziek die ze maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.