Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rose City Band – “Lonely Places”

De albumhoezen van Rose City Band doen denken aan zonnige vlaktes en melancholisch dagdromen naar picknicks in groene weiden. De intieme en zachte stem van zanger en gitarist Ripley Johnson sluit hier dan ook perfect bij aan. Voor zijn nieuwste album Earth Trip zocht Johnson rust en vrede in de natuur, bijvoorbeeld door in zijn tuin te werken, buiten te baden en te slapen onder de sterren. Deze eenheid met de natuur en innerlijke rust kwamen eerder al goed naar voren op het nummer ”Wildflowers”

In “Lonely Places”, zijn nieuwste single, bezingt Johnson de rijkdom en schoonheid van de natuur aan de Amerikaanse westkust, en brengt meteen een ode aan de ‘lonely places’. Hoe je jezelf kan verliezen in een boswandeling of een telefoongesprek… Johnson’s zachte zang neemt niet de hoofdrol op maar vult het instrumentale werk juist prachtig aan. Van een heerlijk warme slide-guitar aan het begin van het nummer die tegen het einde aan vervangen wordt door een elektrische. Een prachtige en zachte cocktail van folk, country, psychedelic rock en een vleugje americana.

Met deze nieuwe single lijkt Johnson naast de bewondering ook de rust gevonden te hebben in de natuurlijke wereld om hem heen. Hij houdt vast aan zijn stijl van country met psychedelische invloeden maar verpakt het hier in een prachtig en luchtig nummertje, waarbij de gitaar niet overstemd wordt en de zwoele zang het geheel zachtjes mee doet glijden. Het volledige album zal waarschijnlijk in mei te beluisteren zijn.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Iron & Wine - Light Verse (★★★★): Van de koffiebar naar een zonnig terras

Schenk de lattes maar uit en steek de kandelaars aan: Iron & Wine is terug met een gloednieuw album vol sprankelende indiefolk….
LiveRecensies

Steve Gunn @ Trix (Bar): Kronkelende nevelslierten

Fans van het betere snarenwerk zijn al even vertrouwd met de muziek van Steve Gunn. De singer-songwriter groeide op in Pennsylvania en…
LiveRecensies

Spiral Drive @ Djingel Djangel: Spelen met invloeden

Om de zoveel tijd komt er een artiest op onze radar die nog quasi onbekend is, maar toch de aandacht van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.