Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Yung Baby Tate – “Kim”

De Australische Tkay Maidza maakt al muziek sinds 2013. In 2016 bracht ze haar eerste album uit, maar echte furore maakte ze pas met haar ep Last Year Was Weird, Vol. 2. Een bijna halfuur aan energieke pop rap, trap, r&b, soul en hip-hop met een feature van Jpegmafia. Met het luchtige “My Flowers” en de futuristische single “Shook” ontving Tkay lovende kritiek; deze nieuwste ep kan terecht worden gezien als haar grote doorbraak.

Nu, nog geen halfjaar later, is ze terug met haar nieuwe single:” Kim”. Hier werkt ze samen met rapper Yung Baby Tate. De muziek doet meteen denken aan de meer industriële nummers van haar ep, met een duidelijk herkenbare trapsound. De grootspraak en swagger worden vol zelfvertrouwen geleverd in de coupletten, terwijl het refrein bestaat uit een simpele, maar effectieve herhaling. De verdeling tussen de twee artiesten is ook mooi evenredig, zowel samenzang als eigen tijd in de spotlight.

Al met al is dit een sterke terugkeer van Tkay Maidza na haar succesvol 2020. We horen hier niet veel nieuws, maar als de single “Shook” je goed beviel, kan je deze vast ook waarderen. Al is het refrein van deze wel wat minder creatief. Tkay laat hier bovendien ook zien dat ze prima de spotlight kan delen met een minder bekende artiest, en dat ze haar partner hierin eerder optilt dan overschaduwt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

 

 

 

 

 

15 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Ferdous - Dreamland (★★★½): Flitsend neonlandschap

Stilzitten staat niet meteen in het woordenboek van de Afghaans-Nederlandse Ferdous Dehzad. De songwriter en producer verscheen rond 2016 op onze radar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andra Day - "Where Do We Go"

Andra Day werd in een winkelcentrum waar ze zong opgemerkt door de toenmalige vrouw van Stevie Wonder en die bracht de bal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza - "WUACV"

Haar roots ligt in Zimbabwe, ze groeide op in Australië, zette gtote muzikale stappen in Berlijn en woont tegenwoordig in Los Angeles….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.