Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tkay Maidza & Yung Baby Tate – “Kim”

De Australische Tkay Maidza maakt al muziek sinds 2013. In 2016 bracht ze haar eerste album uit, maar echte furore maakte ze pas met haar ep Last Year Was Weird, Vol. 2. Een bijna halfuur aan energieke pop rap, trap, r&b, soul en hip-hop met een feature van Jpegmafia. Met het luchtige “My Flowers” en de futuristische single “Shook” ontving Tkay lovende kritiek; deze nieuwste ep kan terecht worden gezien als haar grote doorbraak.

Nu, nog geen halfjaar later, is ze terug met haar nieuwe single:” Kim”. Hier werkt ze samen met rapper Yung Baby Tate. De muziek doet meteen denken aan de meer industriële nummers van haar ep, met een duidelijk herkenbare trapsound. De grootspraak en swagger worden vol zelfvertrouwen geleverd in de coupletten, terwijl het refrein bestaat uit een simpele, maar effectieve herhaling. De verdeling tussen de twee artiesten is ook mooi evenredig, zowel samenzang als eigen tijd in de spotlight.

Al met al is dit een sterke terugkeer van Tkay Maidza na haar succesvol 2020. We horen hier niet veel nieuws, maar als de single “Shook” je goed beviel, kan je deze vast ook waarderen. Al is het refrein van deze wel wat minder creatief. Tkay laat hier bovendien ook zien dat ze prima de spotlight kan delen met een minder bekende artiest, en dat ze haar partner hierin eerder optilt dan overschaduwt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify

 

 

 

 

 

6 posts

About author
Doe mij je muziek maar en ik vind er vast wel wat van.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sonder & Jorja Smith - "Nobody But You"

Het was ruime tijd stil rond Sonder, ofwel Brent Faiyah en producersduo Atu en Dpat, maar de laatste tijd krijgen we steeds…
AlbumsRecensies

Paul Stanley's Soul Station – Now and Then (★★★): De soul van een rockgod

Op de bootlegcollectie People, Let Me Get This Off My Chest hoor je Paul Stanley, ook bekend als The Star Child, meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Aesop Rock – “Long Legged Larry”

Met de grootste woordenschat in de Amerikaanse hiphop heeft Aesop Rock al veel verwezenlijkt, zoveel dat de titel van undergroundrapper niet langer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.