Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Branco & Lukas Graham – “No Evil”

Benjamin Cimatu, beter gekend als Branco, een grote naam in de Deense hiphop-wereld, en Lukas Graham, een grote Deense naam in de wereld, hebben de handen in elkaar geslagen en op twee weken tijd samen een nummer geschreven. Branco vormt samen met Stepz het duo MellemFingaMuzik sinds 2011. Sinds 2014 maken ze ook deel uit van de Deense hiphopgroep Molotov Movement en zijn ze niet meer weg te denken uit het Deense hiphoplandschap. De singer-songwriter Lukas Forchhammer, de frontman van de band Lukas Graham, moeten we niet meer voorstellen. Na zijn grote doorbraak met “7 years” en overweldigend succes met “Mama Said” in 2015 heeft iedereen wel al eens iets van hem gehoord.

Lukas was al een langere tijd aan het posten op zijn sociale mediakanalen dat hij het mist om op te treden. Hij liet zijn fans al weten dat hij zijn vrijgekomen tijd spendeert in de studio en al vele nieuwe nummers heeft geschreven, met als bedoeling deze daarna uit te geven. Zo zijn ze gekend bij het publiek wanneer hij weer op het podium mag staan. Met deze samenwerking met Branco voegt hij daad bij woord. Het resultaat begint met de welgekende stem van Lukas Forchammer met een poppy melodie eronder. Het hele nummer voel je de samenvoeging van Lukas Grahams popstijl en Branco’s hiphopinvloed. De catchy zanglijnen gaan mooi samen met de trage rapstrofes. Branco neemt na de eerste strofe over in het Deens. Voor de niet-Deense sprekers onder ons kan dit op het eerste zicht wat klinken als woordenkots, maar na enkele zinnen switcht hij naar Engels. Dit is niet naar zijn gewoonte, want Branco rapt zelden in een andere taal. Lukas Graham heeft eerder al bewezen dat hij ook kan rappen, en laten we eerlijk zijn, is er iets dat deze man vocaal niet aankan? In zijn nummer “Not a Damn Thing Changed” kan je ook een semi-rap fragment terugvinden, en dat is wat hij in “No Evil” ook doet. Normaal gaan de songteksten van Molotov Movement over drugs, opscheppen en de ghetto, maar op zijn soloproject en deze samenwerking met Lukas Graham is Branco daarvan afgestapt. Instrumentaal valt er niet veel te zeggen, aangezien de hook in de vocals zit. Zo wordt de partij van Branco telkens een octaaf hoger op de achtergrond gezongen, wat voor een zeer mooie klank zorgt.

Beide zangers zijn elkaars stijlen tegemoet moeten komen. Dit zal waarschijnlijk niet de volgende wereldhit worden, maar het resultaat is wel een aanstekelijk nummer dat al snel in je hoofd blijft zitten.

Branco: Instagram

Lukas Graham: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.