Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Branco & Lukas Graham – “No Evil”

Benjamin Cimatu, beter gekend als Branco, een grote naam in de Deense hiphop-wereld, en Lukas Graham, een grote Deense naam in de wereld, hebben de handen in elkaar geslagen en op twee weken tijd samen een nummer geschreven. Branco vormt samen met Stepz het duo MellemFingaMuzik sinds 2011. Sinds 2014 maken ze ook deel uit van de Deense hiphopgroep Molotov Movement en zijn ze niet meer weg te denken uit het Deense hiphoplandschap. De singer-songwriter Lukas Forchhammer, de frontman van de band Lukas Graham, moeten we niet meer voorstellen. Na zijn grote doorbraak met “7 years” en overweldigend succes met “Mama Said” in 2015 heeft iedereen wel al eens iets van hem gehoord.

Lukas was al een langere tijd aan het posten op zijn sociale mediakanalen dat hij het mist om op te treden. Hij liet zijn fans al weten dat hij zijn vrijgekomen tijd spendeert in de studio en al vele nieuwe nummers heeft geschreven, met als bedoeling deze daarna uit te geven. Zo zijn ze gekend bij het publiek wanneer hij weer op het podium mag staan. Met deze samenwerking met Branco voegt hij daad bij woord. Het resultaat begint met de welgekende stem van Lukas Forchammer met een poppy melodie eronder. Het hele nummer voel je de samenvoeging van Lukas Grahams popstijl en Branco’s hiphopinvloed. De catchy zanglijnen gaan mooi samen met de trage rapstrofes. Branco neemt na de eerste strofe over in het Deens. Voor de niet-Deense sprekers onder ons kan dit op het eerste zicht wat klinken als woordenkots, maar na enkele zinnen switcht hij naar Engels. Dit is niet naar zijn gewoonte, want Branco rapt zelden in een andere taal. Lukas Graham heeft eerder al bewezen dat hij ook kan rappen, en laten we eerlijk zijn, is er iets dat deze man vocaal niet aankan? In zijn nummer “Not a Damn Thing Changed” kan je ook een semi-rap fragment terugvinden, en dat is wat hij in “No Evil” ook doet. Normaal gaan de songteksten van Molotov Movement over drugs, opscheppen en de ghetto, maar op zijn soloproject en deze samenwerking met Lukas Graham is Branco daarvan afgestapt. Instrumentaal valt er niet veel te zeggen, aangezien de hook in de vocals zit. Zo wordt de partij van Branco telkens een octaaf hoger op de achtergrond gezongen, wat voor een zeer mooie klank zorgt.

Beide zangers zijn elkaars stijlen tegemoet moeten komen. Dit zal waarschijnlijk niet de volgende wereldhit worden, maar het resultaat is wel een aanstekelijk nummer dat al snel in je hoofd blijft zitten.

Branco: Instagram

Lukas Graham: Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yung Mavu - "21"

Op 14 oktober vierde de rapper uit Sint-Job-in-‘t-Goor zijn 21ste verjaardag en een week later bracht hij de gelijknamige single “21” uit….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winston Surfshirt & Young Franco - "Complicated"

Winston Surfshirt is een Australische funk- en hiphopband die in 2015 werd opgericht. De band begon aanvankelijk als het soloproject van de…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview STIKSTOF: ‘Hoe groter de pogo, hoe beter voor het logo!’

Als een bom sloeg Overlast in. Het album, met een even mysterieuze als veelzeggende cover, leidde definitief een hoogconjunctuur van de Brusselse,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.