Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Snuts – “Somebody Loves You”

© Bart Heemskerk

The Snuts behoort ongetwijfeld tot een van de meest beloftevolle bands die het Verenigd Koninkrijk in 2020 rijk was. Dit Schots indierock kwartet beklimt al sinds 2016 stelselmatig de populariteitsrangen en Britse hitlijsten. Zo wisten de jongens TRNSMTs main stage al te delen met grote namen zoals Catfish & The Bottlemen en Stormzy. Vorig jaar beloofde ondanks de omstandigheden toch rendabel te zijn voor deze jonge band. Naast een reeks succesvolle singles kwam er ook de Mixtape EP  waarop het festival-anthem “All Your Friends” verscheen. Het debuutalbum W.L. staat gepland op 19 maart, onder Parlophone Records, in samenwerking met producer Tony Hoffer (The Kooks, Beck, M83…).

Aangezien de release van het debuutalbum nadert, zou het wel eens kunnen dat “Somebody Loves You” de laatste voorbode wordt. Het tempo doorheen dit nummer ligt veel lager dan wat we van The Snuts gewoon zijn. De hoofdrol wordt voornamelijk gevuld door een akoestische gitaarprogressie die een zomers strandgevoel met zich meebrengt. Frontman Jack Cochrane tracht tijdens de strofen zijn verliefdheid onder woorden te brengen, in symbiose met een ontspannende riff. Van een explosief karakter is er weinig sprake, ook niet tijdens het refrein waar de herhalingsfactor na een aantal luisterbeurten wel wat gaat storen.

Waar dit nummer hier en daar wat ontbreekt om een echte hit te worden, dient het ongetwijfeld wel als ideale adempauze doorheen het album. Wij zijn alvast benieuwd hoe dat zal klinken.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

23 posts

About author
Part-time vacuum cleaner, weekend rockstar & indie boy from outer space
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Siril - "Welkenraedt"

Na de split van de Brusselse psychedelische indieband Wooly Mammoths richtte drummer Cedric Vaessen twee jaar geleden Siril op met Jeroen Jullet,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hold Steady - Open Door Policy (★★★★): Eigentijdse radeloosheid

Als je bekend bent met de stijl van The Hold Steady, weet je ook ongeveer wat je kan verwachten van hun nieuwste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Antlers - "Just One Sec"

The Antlers zijn officieel terug van weggeweest. Het is ondertussen al zeven jaar geleden dat het album Familiars uitkwam, maar onlangs kondigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.