Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX – “Fuck Euphemism”

© CPU – Sven Michiels

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan de ruime top van dit genre. De frontman, Fat Mike, is ook een cultfiguur die o.a. Fat Wreck Records op poten zette. Zelden kan je deze heren ernstig nemen en draait het leven voornamelijk rond plezier, drank en muziek. Natuurlijk hebben deze heren ook bepaalde issues die ze willen delen met ons en vandaag is het nog eens zo ver.

Muzikaal weigert NOFX water bij de wijn te doen, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Met voorspelbare riffs en een tegendraadse basgitaar raast dit nummer door tot het einde. De vocale begeleiding van het nummer staat vaak centraal en vandaag is het niet anders. Het thema is misschien wel het belangrijkste van het nummer en dat is gendergelijkheid. Fat Mike omschrijft zichzelf als queer en kleedt zich zowel als man als vrouw. Natuurlijk is dit langer geweten door de fanbase en tijdens optredens zagen velen dit eerder als een grappig thema dan een statement.

“Fuck Eupemism” is de tweede single van de 14e plaat Single Album die op 26 februari uitkomt. De eerste single was een herwerking van “Linoleum”, waarvan de clip alleszins de moeite is. Zoals ze zelf zeggen: ‘Move over Punk in Drublic, there’s a new fave in town’. Benieuwd of dat te overtreffen valt.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "I'm a Rat"

Tegenwoordig zijn er nog maar een handvol punkgroepen die de essentie van het genre weten vast te houden. Een constante factor gedurende…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single F.O.D. - "A Thousand Shots"

Met hun ontstaan in 2011 en “Carry On” in datzelfde jaar wist F.O.D. zich meteen sterk te positioneren. De melodische punkscene in…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.