Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Conrad – “The Marollian Man”

Foto: Charlie De Keersmaecker

Als journalist bundelt Bart ‘Conrad’ Cornand al jaren de menselijke kantjes achter grootse muzikanten zoals rockgitarist Mark Knopfler, pianist Keith Jarret en jazzicoon Toots Thielemans. Hij is vaak in hun spoor te vinden, maar schuimt eveneens voor Knack de Belgische jazzfestivals af zoals Jazz Middelheim of Gent Jazz. Sinds 2019 is hij ook zelf actief in de branche. Samen met Gianni Marzo schreef hij mee aan de soundtrack voor de kortfilm ‘Wilding’ (van regisseur Cathérine Ongenae). Nu volgt met “The Marollian Man” alvast een voorproefje op zijn debuutplaat Songs of Hope and Grit, die later dit jaar verschijnt.

“The Marollian Man” (letterlijk: de Marolse man, naar de Brusselse volksbuurt) vertelt de legende van de avond dat Toots Thielemans doorbrak in het New Yorkse jazzcafé The Hickory House. Uiteraard kan jazz dan niet ontbreken, maar Conrad laat zich ook beïnvloeden door country, blues en een streepje indiefolk. Het levert een zeer Western-achtig nummer met geruststellend diepe vocals op. Al is Toots nooit ver weg. Conrad maakt handig gebruik van de ritmesectie van het jazzicoon, en ook protégé Steven de Bruyn (harmonica) is te horen. En als je echt goed luistert, hoor je in de verte enkele stoere cowboys meeneuriën met het catchy refrein.

Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Echoes of Zoo - Breakout (★★★½): Energetische jazzsafari

Na een succesvolle eerste ep in 2019, waren alle ogen in de Belgische jazzwereld gericht op Echoes Of Zoo. Het Brusselse kwartet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Rural Tapes - "Pardon My French"

Mensen die zeggen dat jazz passé composé is, hebben het bij het verkeerde eind. Dat kan Arne Kjelsrud Mathisen, alias Rural Tapes,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dans Dans - “Cinder Bay”

Je mag allang alle mogelijke genres in een blender steken, maar hoe brouw je er consequent een cocktail mee die niet alleen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.