Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (25 januari – 31 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

Lonely God – “Stressed”

Sinds de eerste lockdown kent iedereen ter wereld de fameuze app ‘TikTok’ wel. Zo ook de 23-jarige singer-songwriter Lonely God die plotseling een hit had met zijn nummer “Marlboro Nights” op het bekende platform. Daardoor veranderde de jonge Amerikaan op slag van een onbekende slaapkamerartiest in een underground fenomeen. Zijn nieuwste nummer, “Stressed”, zal zeker nog een extra duwtje in de rug geven van de artiest. Het duurt niet te lang en heeft iets catchy waardoor het nummer blijft spoken in je hoofd.

dev soter – “Brainlesss”

Een jeugdige Amerikaan uit Boston die in de startblokken van zijn carrière staat en ons nu al met verbazing achterlaat; het is niemand minder dan dev soter die ons op een positieve manier weet te verrassen met zijn tweede single. “Brainlesss” neemt ons mee op tocht naar de artistieke en persoonlijke kant van de zanger. Een lo-fi beat waarop we naast zijn innemende en krachtige stem ook een wegzakkende baslijn horen die we zeker kunnen smaken. Dit soulvol funknummer met hiphopinvloeden zetten wij zeker nog een aantal keer op.

almost monday – “live forever”

Geïnspireerd door een knotsgek verhaal dat ze meemaakten in New York, maakte het Amerikaanse indiepop trio almost monday een voortreffelijke dansbare track. In “live forever” heeft het drietal het over skaten in die drukke stad, waarbij ze alle drie hun telefoon waren verloren en uiteindelijk maar het openbaar vervoer moesten nemen. Wat dus klinkt als een redelijk zuur verhaal, vonden de jongens van almost monday achteraf bekeken toch een geweldige dag. Daarom vertalen ze die ervaring in een feel-good nummer waarbij we op de funky grooves goed kunnen ‘viben’.

Gracie Convert – “Stay”

De Brits-Franse Gracie Convert woont in de wereldstad Londen en gebruikt haar thuisstad als grootste inspiratiebron. Haar liefde voor r&b weerspiegelt zich in haar dromerige single “Stay”, waarin ze met haar zijdezachte stem ons helemaal in haar ban trekt. Dankzij een jazzy insteek wanen we ons dankzij Gracue in een Londense jazzclub en komen we helemaal tot rust.

Sunglasses for Jaws – “Walk Me Home”

Op 3 juni van dit jaar is Sunglasses For Jaws al aan zijn vierde langspeler toe. Toch is de band voorlopig nog niet volledig doorgebroken, en misschien komt daar nu wel verandering in. “Walk Me Home” is een heerlijk psychrock liedje geworden dat wat aan Temples doet denken. Wegdromen was nog nooit zo fijn.

Dansen Dansen

Lady Bee feat. Dame1 – “Soon Not Later”

Dat “Bonkers” in 2009 een grote hit was voor Dizzee Rascal, hoeven we je niet meer te zeggen. Nu komt Lady Bee met een gelijkaardig nummer op de proppen en “Soon Not Later” wordt door de vettige vocals van Dame1 een heel dansbaar nummer waarbij je jezelf nu al op een zweterige dansvloer waant. De beats zijn smerig, de opbouw verfrissend en de flow immens strak.

3616 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single almost monday - "sweet feelings"

Al acht jaar maken de vrienden van almost monday muziek. Dawson Daugherty, Cole Clisby en Luke Fabry leerden elkaar kennen in het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single almost monday - "only wanna dance"

De drie high school vrienden uit San Diego weten al langer hoe ze hun publiek kunnen laten dansen, maar met deze single…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Doechii - "Stressed"

Doechii is zonder enige twijfel een van de veelbelovendste stemmen in de Amerikaanse hiphop. In 2021 werd ze ontdekt en opgepikt op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.