Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tigercub – “Beauty”

© Rosie Powell

Alternatief, indie, noise, punk, grunge, heeft er iemand nòg een label voor Tigercub? Feit is dat dit trio uit Brighton simpelweg niet in één vakje past. De muziek die ze maken is ook niet meteen makkelijk verteerbaar. Misschien daarom dat ze al negen jaar ‘eeuwige belofte’ genoemd worden, die onder de radar van het grote publiek blijft. Optredens op Reading, Leeds en in het voorprogramma van Royal Blood ten spijt. Al willen we hier wel aan toevoegen dat Jamie Hall (gitaar, zang), Jimi Wheelwright (bass, backing vocals) en James Allix (drums) er niet uitzien alsof ze heel graag heel beroemd willen worden. De underground spat eraf.

Hoe dan ook, de single “Beauty”, het eerste nieuwe werk sinds de ep Evolve Or Die (2017), klinkt onwaarschijnlijk toegankelijk. Er zit nog wel een vette distortion op de riff, maar daar zou het eerder vermelde grote publiek niet over mogen struikelen. Over de funk in die riff ook niet. Als je hoofd daarvan niet spontaan op en neer begint te gaan, bevelen we een check-up bij je dokter aan. Die mens zal blij zijn dat hij eens wat anders ziet dan coronasymptomen. Ook de klassieke start-stop-truc doet z’n werk om spanning te creëren in het nummer. Dat Tigercub hierbij klinkt als vintage Royal Blood is een dikke plus. Misschien vroegen ze zich af wat hun collega’s uit Brighton bezielde om plots dansmuziek te maken en dachten ze ‘Oké, we zullen wel even in het gat springen dat ze achterlaten.’

Wordt dit dan de grote doorbraak? Aan de omkadering zal het alvast niet liggen: producer-engineer Adrian Bushby is vriendjes met Foo Fighters en Muse, mixer Tom Dalgety met Ghost en, jawel, Royal Blood. In de nabije toekomst komt er meer nieuw werk uit, zeggen ze. Benieuwd wat dat gaat geven.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Royal Blood - Back To The Water Below (★★★½): Dezelfde ingrediënten, melodischere afkruiding

Sinds hun titelloze debuutplaat uit 2014 doen de Britten van Royal Blood menig rockhart sneller slaan. Wat hen net zo uniek maakt…
LiveRecensies

Royal Blood @ Pilar: Terug naar start

De hyperrelevantie van 2014 is Royal Blood de laatste jaren wat aan het verliezen, maar je kan moeilijk ontkennen dat het duo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Royal Blood - "Pull Me Through"

Het is inmiddels enkele weken geleden dat het Britse duo Royal Blood zijn vierde langspeelplaat aankondigde. Die zal Back To The Water…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.