Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single KID 2 – “August Morning”

Vorig jaar in mei lieten we ons voor het eerst betoveren door KID 2 en haar prachtige stem. De Noorse woont ondertussen in Brighton, maar debuutsingle “Leave Me Out” straalt nog steeds Scandinavische rust uit. Ondertussen is Anna Stabell bezig aan een eerste ep waarvoor ze samenwerkt met Tom Bellis van Scoop Monty. De artieste liet zich inspireren door onder meer Susanne Sundfør en Aurora, maar eveneens door Nina Simone, Billie Holiday en Radiohead, haar favoriete groep.

“August Morning” gaat er over dat je heel veel om iemand geeft en deze persoon wilt opvrolijken, terwijl je zelf worstelt met mentale problemen en schrik hebt om hen zo verdriet te doen. Op “August Morning” zingt de Noorse dat ze iemands warme ochtend wilt zijn, zoals die er alleen in augustus zijn. Deze boodschap deelt de muzikante mee op rustige gitaarmuziek. Op de achtergrond horen we wat andere geluiden die de vocale harmonieën versterken. Na twee nummers is het al duidelijk waar KID 2 voor staat en ondanks dat ze een eigen sound heeft, hangt er wel een sfeertje in de lucht dat wat doet denken aan de rustigere Radiohead-nummers.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1199 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle KID 2 - "Leave Me Out"

KID 2 is niet het vervolg op Vlaamse rapper K1D, maar een splinternieuwe singer-songwriter uit Noorwegen. Noorwegen heeft al heel wat goeie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.