Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tomahawk – “Business Casual”

Het lijkt wel alsof COVID-19 sommige artiesten er toe aangezet heeft om nieuwe dingen te maken. Neem nu Mike Patton, de vocale duizendpoot van Faith No More. Onlangs bracht hij met Mr. Bungle opnieuw wat demo’s uit en binnenkort brengt Tomahawk een nieuwe plaat uit. Samen met Duane Denison (The Jesus Lizard/Unsemble), Trevor Dunn (Mr. Bungle/Fantômas) en John Stanier (Helmet/Battles) komt deze band met een nieuwe plaat terug na acht jaar.

Tomahawk is eigenlijk een zijproject van Patton, die muzikaal gezien altijd het dichtst bij Faith No More stond. “Business Casual” begint met een rollende baslijn en bijhorende drums en wordt sprookjesachtig vocaal begeleid. Wanneer de gitaar invalt, is het tijd dat Patton zijn duivels stilaan ontbindt. Tijdens het refrein gaat het muzikaal wel regelrecht terug naar de jaren negentig met scheurende gitaren en bijhorende curiositeiten. Daarna neemt het eerste baslijntje de boel weer over en mag Patton zijn stem weer laten gaan. Op geen enkel moment verliest de band de controle en van chaos  is er weinig te merken.

Op 26 maart komt een nieuw album uit op Ipecac Recordings, Tonic Immobility. Aan kwaliteit zal het niet ontbreken, maar vaak gaat Tomahawk verder dan dat. Waarschijnlijk zullen ze ons weer van onze sokken gaan blazen en dit is er in ieder geval al een leuk voorsmaakje van.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op Spotify.

Related posts
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Dans Dans: 'We zijn in de eerste plaats een liveband.'

Na een reeks omzwervingen van vijf jaar bij onder andere Flying Horseman, Mark Lanegan Band en Dez Mona vonden zanger-gitarist Bert Dockx,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tomahawk - Tonic Immobility (★★★★): Subtiele, stevige rock die verder durft gaan

Een zijproject is een afschuwelijke naam voor een band waarvan een of meerdere leden in andere en meestal bekendere bands zitten. Als…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mr. Bungle - "Raping Your Mind"

Vaak hoeft het niet gekker te worden, maar dan heb je nog steeds Mike Patton van Faith No More. Van deze zanggod…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.