Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Brodka & Scottibrains – “Wrong Party”

Om de zoveel tijd brengt Speedy Wunderground een single uit van een band, in beperkte oplage. Passeerden al de revue: Black Country, New Road, Black Midi, Squid, Lazarus Kane… Niet de minsten dus, en daarom keken we reikhalzend uit naar wie de volgende zou zijn. De eer was weggelegd voor de Poolse Monika Brodka, of simpelweg Brodka. De zangeres is al een tijdje bezig, maar doorbreken buiten de landsgrenzen zat er vooralsnog niet in. Misschien lukt het nu wel, want “Wrong Party” is er zeker eentje die blijft hangen. Samen met Scottibrains weet ze een waas van mysterie te scheppen, en met de magie van Speedy Wunderground zou dit zomaar eens een bescheiden hitje kunnen worden.

Met een donkere new wave-achtige intro wordt de toon van “Wrong Party” meteen duidelijk: zo zwart als de nacht, omringd door een karrenvracht aan mysterie. Al snel heb je de indruk dat het nummer opbouwt naar een ontploffing, waardoor je haast gekluisterd aan je koptelefoon hangt. Als tegengewicht van al die duisternis staat Brodka. Ze weet met haar ietwat lichte, doch intrigrerende stem de single naar een hoger niveau te brengen. Na verloop van tijd klaart het mysterie een beetje op, waardoor het tempo geleidelijk aan de lucht in schiet. Het feestje wordt plots wat furieuzer, waardoor onze verwachtingen helemaal worden ingelost.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lounge Society - "Blood Money"

Slechts een zestal nummers heeft het Engelse kwartet The Lounge Society op hun conto staan, maar meer dan dat hebben ze nog…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Moreish Idols - "Speedboat"

Als er een nummer uitkomt bij Speedy Wunderground, dan is dat altijd iets om in de gaten te houden. Zo verschenen er…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.