Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Birdy – “Surrender”

© CPU – Joost Van Hoey

Birdy – een alias voor de Engelse zangeres Jasmine van den Bogaerde –  is vooral bekend om haar zachte stem en haar betoverende talent op de piano. Een van haar grootste internationale hits – die haar bij vele fans op de kaart zette – is het nummer “Skinny Love“. Het was een emotionele cover van het nummer dat oorspronkelijk werd gebracht door de indieband Bon Iver. In 2011 bracht ze haar debuutalbum uit, dat tal van hitlijsten bereikte. Een paar jaar later, in 2013, kwam haar tweede album uit, genaamd Fire within. De single “Wings” werd in vele landen een grote hit. Voorafgaand aan haar derde album Beautiful lies – in 2016 – kwam de toen 19-jarige met de single “Keeping Your Head Up“.

Ook in haar nieuwe single “Surrender” is de piano sterk aanwezig. De melodie is een mix tussen piano, strijkers, akoestische gitaar, vocale overdubs en een paar drumloops. Deze combinatie helpt de luisteraars de rauwe emoties van het nummer te voelen. De tekst vertelt een verhaal over een verloren liefde, over het gemis waar je je liever aan wilt overgeven. Het nummer is zeker een aanrader voor iemand die wil nadenken over diepere onderwerpen, zoals liefdesverdriet en veranderende liefde, of die wil luisteren naar het verbazingwekkend talent van een jonge twintiger.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Shania Twain - "Waking Up Dreaming"

Enkele maanden geleden kregen we te horen dat er een documentaire over Shania Twain ging verschijnen over haar zeer bewogen leven. Daarvoor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles IVE - "After LIKE" & "My Satisfaction"

De meiden van de Zuid-Koreaanse meidengroep IVE staan nog niet lang als groep op het podium, maar hebben toch reeds hun stempel…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Panic! at the Disco – Viva Las Vengeance (★★½): Panic! in het theater

Zoals bijna iedereen weet, begon Panic! at the Disco ooit als een emopopgroep. Intussen werden de skinny jeans en gestijld haar al…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.