Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Birdy – “Surrender”

© CPU – Joost Van Hoey

Birdy – een alias voor de Engelse zangeres Jasmine van den Bogaerde –  is vooral bekend om haar zachte stem en haar betoverende talent op de piano. Een van haar grootste internationale hits – die haar bij vele fans op de kaart zette – is het nummer “Skinny Love“. Het was een emotionele cover van het nummer dat oorspronkelijk werd gebracht door de indieband Bon Iver. In 2011 bracht ze haar debuutalbum uit, dat tal van hitlijsten bereikte. Een paar jaar later, in 2013, kwam haar tweede album uit, genaamd Fire within. De single “Wings” werd in vele landen een grote hit. Voorafgaand aan haar derde album Beautiful lies – in 2016 – kwam de toen 19-jarige met de single “Keeping Your Head Up“.

Ook in haar nieuwe single “Surrender” is de piano sterk aanwezig. De melodie is een mix tussen piano, strijkers, akoestische gitaar, vocale overdubs en een paar drumloops. Deze combinatie helpt de luisteraars de rauwe emoties van het nummer te voelen. De tekst vertelt een verhaal over een verloren liefde, over het gemis waar je je liever aan wilt overgeven. Het nummer is zeker een aanrader voor iemand die wil nadenken over diepere onderwerpen, zoals liefdesverdriet en veranderende liefde, of die wil luisteren naar het verbazingwekkend talent van een jonge twintiger.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Arthur - "Medicine"

James Arthur, de Brit die in 2012 The X Factor won, is al enkele jaren actief. Hij heeft heel wat liedjes op…
AlbumsRecensies

Sam De Nef - Lonely Day, Crowded Year (★★★★): Nostalgische melancholiek

Sam De Nef is geen onbekend gezicht in muzikaal Vlaanderen. De surfrockgroep Danny Blue and the Old Socks – waar De Nef…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tate McRae – “slower”

Nadat de Canadese Tate McRae vorig jaar van niets naar iets werd gekatapulteerd, ging het opeens heel snel voor de nog maar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.