Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Birdy – “Surrender”

© CPU – Joost Van Hoey

Birdy – een alias voor de Engelse zangeres Jasmine van den Bogaerde –  is vooral bekend om haar zachte stem en haar betoverende talent op de piano. Een van haar grootste internationale hits – die haar bij vele fans op de kaart zette – is het nummer “Skinny Love“. Het was een emotionele cover van het nummer dat oorspronkelijk werd gebracht door de indieband Bon Iver. In 2011 bracht ze haar debuutalbum uit, dat tal van hitlijsten bereikte. Een paar jaar later, in 2013, kwam haar tweede album uit, genaamd Fire within. De single “Wings” werd in vele landen een grote hit. Voorafgaand aan haar derde album Beautiful lies – in 2016 – kwam de toen 19-jarige met de single “Keeping Your Head Up“.

Ook in haar nieuwe single “Surrender” is de piano sterk aanwezig. De melodie is een mix tussen piano, strijkers, akoestische gitaar, vocale overdubs en een paar drumloops. Deze combinatie helpt de luisteraars de rauwe emoties van het nummer te voelen. De tekst vertelt een verhaal over een verloren liefde, over het gemis waar je je liever aan wilt overgeven. Het nummer is zeker een aanrader voor iemand die wil nadenken over diepere onderwerpen, zoals liefdesverdriet en veranderende liefde, of die wil luisteren naar het verbazingwekkend talent van een jonge twintiger.

Facebook / Instagram

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lil Yachty – Let’s Start Here. (★★★½): Gewaagde nieuwe start

Het laatste album van de Grammy-genomineerde muzikant Lil Yachty dateerde alweer van drie jaar geleden; tijd voor een nieuw dus. De Amerikaan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lady Moon - "Wild Geese"

Eva Holbrook is voornamelijk bekend als een van de vier zussen van de band SHEL (dat trouwens een acroniem is van de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sam Smith – Gloria (★★★½): Slotakkoord van tweede adolescentie

Luister eens naar de grootste hits van de afgelopen jaren en je zal Sam Smiths stem gegarandeerd horen terugkomen. De singer-songwriter draait…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.