Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Stray Fossa – “How Come?”

De kans dat je de muziek van Stray Fossa na het lezen van dit artikel in een van je laidback plaatjes-playlists steekt, is redelijk groot. De groep uit Charlottesville, Virginia haalt zijn inspiratie bij bands als DIIV, Wild Nothing en Beach Fossils en dat is duidelijk hoorbaar op de muziek van het drietal. Dromerige indiepop met een zachte stem en een aanstekelijk sfeertje. Een album, dat hebben ze nog niet, maar in april zou daar na heel wat singles verandering in moeten komen. Met “How Come?” krijgen we daaruit de eerste single.

De plaat werd volledig in lockdown gemaakt en probeert een soort van escapisme te laten weerklinken. Door alles zelf op te nemen en te producen, krijg je meteen ook een meer eerlijke sound. “How Come?” bouwt langzaam op, maar na een tijd bloeit het open met heel wat fijne details zoals een akoestische gitaar, wat orgelsounds en samenzang. Met heerlijke klanken van gitaren, een gezapig tempo en vooral ook mooie zweverige stemmen kan je de volle vijf minuten volledig wegdromen met Stray Fossa.

Facebook /

3655 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.