Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gabriel Rios – “La torre” (feat. Devendra Banhart)

© CPU – Chris Stessens

Het lijkt er precies op dat de animo rond Gabriel Rios wat is gaan liggen, want de Puerto Ricaanse Belg bracht de afgelopen maanden al een zestal nummers uit met nu een zevende. Zes van de zeven verschijnen ook op zijn nieuwe plaat die hij op 12 februari uitbrengt. Dat moet een lofzang worden op de muziek van het Latijns-Amerikaanse en Caraïbische gebied. Flore werd in afzondering en in ballingschap gemaakt, want Rios maakte het niet alleen in quarantaine, hij blikt ook voor het eerst terug op wat er nog over is van zijn verleden en zijn roots. Met “La torre” heeft hij samen met Devendra Banhart een geweldig nummer op die plaat klaarstaan.

Dat “La torre” de focustrack is op het album, is geen wonder. Een samenwerking tussen Banhart en Rios is dan ook iets wat we niet verwacht hadden, maar wel met open armen ontvangen. Het is een heerlijk zomers nummer geworden dat feestelijk en zorgeloos in je oren klinkt. Niets is minder waar, de inhoud van de song legt de nadruk op de dreigende ondergang van een verouderde bouwwerk, over crisis en bevrijding. Maar daar trekken wij ons niets van aan, we gaan lekker zwoel aan het dansen op de zuiderse klanken en laten ons volledig gaan op de mooie samenwerking tussen Banhart en Rios. De vocals passen perfect samen en het lijkt alsof ze nooit anders deden dan samen muziek maken.

Facebook / Twitter / Instagram

2937 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gabriel Ríos - Flore (★★★½): Hedendaagse reis door de tijd

Op zeventienjarige leeftijd strandde er een vrome Puerto Ricaanse jongen in ons land. Een aantal jaar later liet de toen nog nobele…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
LiveRecensies

Devendra Banhart @ Ancienne Belgique (AB): Joviaal harten veroveren

Het gebeurt niet veel dat een artiest een zaal als de Ancienne Belgique weet uit te verkopen zonder gigantisch veel airplay achter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.