Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fleddy Melculy – “T-shirt van Fleddy Melculy”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na vijf jaar hard zwoegen om metal terug naam en faam te geven, is het tijd voor Fleddy om te krijgen wat ze verdienen. Althans als we hun nieuwe clip geloven. Daar wordt het verhaal verteld van hoe Fleddy Melculy niet krijgt wat ze verdienen. Daar zijn er ondertussen veel metalbands gepasseerd en Locco Glanata (aka King Hiss) gaat met hun pluimen lopen. Na een goddelijke interventie van Dimebag Darell krijgt Jeroen Camerlynck in de video de levieten gelezen van papa (Urbanus) en mama (Franky DSMV). Na dit lustig onderonsje begint de muziek en die is zoals we gewend zijn.

Alles draait rond clichés en zelfrelativering. Dat is niet enkel zo in de clip, dat is ook bij de muziek. Stevige en snedige gitaren die soms keihard in een strofe knallen, maar evenzeer kunnen deze gitaren ruimte geven aan de rest van de band om eens goed door te dreunen. De muziek zit vol met intrinsiek goede onderdelen die bij veel metalbands de revue passeren, maar zelden werden de clichés zo goed aan elkaar gebreid. Met deze parodie op zichzelf, is Fleddy weer op zijn best. Zelden zal deze band zich serieus nemen, maar we kunnen ook niet onder stoelen of banken steken dat deze goede muzikanten ook nog eens zeer hitgevoelige metal kunnen maken. Fleddy Melculy kan je bijgevolg nog steeds het beste omschrijven met de humor van Urbanus en de hitgevoeligheid van Miguel Wiels.

Uit deze clip bleek dat uiteindelijk alles een droom was, maar Fleddy krijg je daar niet zomaar uit. Het beestje zal nog even wild heen en weer trappen, maar hopelijk wordt het niet keer op keer een parodie op zichzelf.

Facebook

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skillet – “Finish Line” (feat. Adam Gontier)

Skillet was na de release van Dominion duidelijk niet van plan om stil te zitten. Na enkele behoorlijke recensies op het alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Skillet - "Psycho In My Head"

Skillet bracht begin dit jaar het elfde(!) album Dominion uit waarbij de sound van vlotte gitaarriffs met dynamische, catchy refreinen werd verdergezet en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bizarrekult - "Midt I Stormen"

De blackmetalband Bizarrekult is van oorsprong Siberisch, maar is nu in Noorwegen gevestigd. Beide regio’s lijken een uitstekende inspiratiebodem voor blackmetal te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.