Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (11 januari – 17 januari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waarover we schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

TESSEL – “Family Time”

Bij onze noorderburen krioelt het van de leuke nieuwe bandjes en daar is TESSEL er zeker ook een van. De band deed mee aan het rockcircuit de Popronde en kon rekenen op airplay op de radiozenders 3FM en KINK. Deze maand brengt het viertal uit Utrecht een eerste ep uit en daar zal ook het nieuwe “Family Time” op te vinden zijn. Het vrolijke indiepopdeuntje zit goed in elkaar en blijft dankzij een catchy refrein redelijk snel hangen. Hier en daar doet TESSEL ons denken aan Mac DeMarco en Vampire Weekend, wat gerust als een compliment gezien mag worden. Goed bezig daar in Utrecht!

Jo Yonderly – “Dead inside the inside”

Rama Lama Records kreeg een aantal jaren geleden een aantal demo’s van ene Jo Yonderly in hun brievenbus en ze waren best wel onder de indruk van wat ze te horen kregen. Helaas bleek Jo Yonderly onvindbaar, waardoor ze de mysterieuze liedjesmaker zelf moesten opsporen en uiteindelijk in Malmö (Zweden) zijn identiteit konden onthullen. Ondertussen tekende Jo Yonderly bij het indielabel uit Stockholm en losten ze deze week zijn debuutsingle “Dead inside the inside”. Het nummer duurt amper twee minuten en twintig seconden, maar meer heeft Jo Yonderly niet nodig om ons mee te krijgen. Vooral de gekke soundeffecten die over zijn stem werden gegoten zorgen voor een unieke luisterbeurt die ons nieuwsgierig maakt naar meer.

Tropic Gold – “Breathe”

De Britten van Tropic Gold hebben heel wat goede voornemens voor het jaar 2021. De vier heren uit Essex bouwen al een tijdje hun reputatie in het hardere rocksegment uit en konden al op mooie woorden van tastemaker Daniel P. Carter rekenen. Dit jaar willen ze definitief de stap naar het grote publiek zetten en daarbij zou hun nieuwe single “Breathe” wel eens kunnen helpen. De band schippert met hun nieuwe sound in hetzelfde vaarwater als Bring Me The Horizon en toch klinkt Tropic Gold heel eigen en uniek. Grootse geluiden worden niet geschuwd en met fameuze screams van frontzanger Jacob Parris haalt de band op “Breathe” alles uit de kast.

R O J O – “Got Em”

Rochelle Jordan is een echte succesmagneet op SoundCloud en heeft al ruim over de miljoen luisteraars in haar ban kunnen trekken. “Got Em” is haar eerste release onder het nieuwe label Young Art Records en legt de brug tussen de housecultuur van haar geboorteland Groot-Brittanië en de verleidelijke r&b van Toronto. “Got Em” is dan ook ideaal voor underground raves, maar even goed voor een loopje in de buurt.

The Effens – “Pavement Age”

Onze eerste ‘Vijf van Den Beir’ van het jaar brengt ons ook naar Toronto, de thuisbasis van de veelbelovende band The Effens. De groep omschrijft zichzelf als een ‘hyper-strange post-grunge and glam pop’-viertal dat alle kuren van het internettijdperk recycleert en in iets uniek en fantastisch giet. Na meer dan een jaar geen muziek te hebben uitgebracht, keerde de groep deze week terug met het voortreffelijke “Pavement Age”. Met dat nummer bombardeert de band ons terug naar de grunge-hoogdagen, terwijl het op het vlak van inhoud wel actueel blijft. Een voltreffer waarbij The Effens de juiste balans vond tussen nieuw en oud!

Dansen Dansen

Eptic – “Stop Pretending”

Eptic is een van de succesvolste producers uit ons klein Belgenland met miljoenen streams en samenwerkingen met kleppers als DJ Snake en Dillon Francis. Ondertussen is hij uitgegroeid tot een vaste waarde in de dubstepwereld met zelfs een notering in de US Bilboard Dance 50 en optredens in elke uithoek van deze planeet. Na lange tijd loste Eptic deze week eindelijk een nieuwe track waarop hij zijn kunsten in de studio nog maar eens onder bewijs stelt. “Stop Pretending” heeft een epische drop waar we maar al te graag los op gaan!

1548 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #31

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
FeaturesNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single TESSEL - "Cinema" (feat. Amber Arcades)

TESSEL, de Utrechtse indie-surfband vernoemd naar het grootste waddeneiland van Nederland, doet het op hun nieuwste single niet alleen. Op “Cinema” horen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.