Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single When Saints Go Machine – “Emotional”

Er hangt een soort idyllische connotatie rond Scandinavië. Alles lijkt er een beetje elektronische geladen en die lijn wordt dan ook doorgetrokken op muzikaal vlak. Dat die regel niet altijd klopt, weten wij ook, maar het Noorse trio When Saints Go Machine doet ons toch weer even twijfelen. Met een karrenvracht aan synths, donkere stemmen en vooral een dosis gelukzaligheid slaagt de band er keer op keer in een sterk resultaat neer te zetten. Toch blijven de mannen een beetje onder de radar. Misschien dat het in maart lukt, wanneer hun vijfde album het levenslicht ziet. “Emotional” is in elk geval al een prachtig voorsmaakje.

De scherpe electronica waarmee het nummer start, lijken je even op het verkeerde been te zetten, want het zijn weldegelijk de haast statisch geladen synths en donkere beats die “Emotional” dragen. Doe daar nog eens de zwoele, intrigerende stem van de frontman bovenop en het nummer is eigenlijk al compleet. Die donkere, kille structuur wordt dan nog eens afgewisseld met wat lichtere melancholie, wat ervoor zorgt dat orde en chaos met elkaar in gevecht lijken te gaan. Met hun nieuwste single brengt When Saints Go Machine ons in een soort van waas, waarin alles in slow motion gaat. Perfect voor een luie dag als vandaag dus.

Wanneer het album precies verschijnt is nog niet duidelijk, maar When Saints Go Machine spreekt overal over de maand maart.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

680 posts

About author
't is oke.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.