Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Friedberg – “Lizzy”

Een all-female band kan bij ons steeds op veel sympathie rekenen en zo zijn we blij dat we vandaag de Britse formatie Friedberg leerden kennen. Nadat ze vorig jaar op Eurosonic konden overtuigen, werd hun muziek al gebruikt in verschillende Netflix producties en haalde het de soundtrack van FIFA 2020. Aan ambitie is er geen gebrek bij Friedberg en zo mogen we ons verheugen op alweer een nieuwe single.

Het interessante aan Friedberg is hun oog voor detail en dat blijkt ook in “Lizzy”. De synths bepalen de sfeerschepping in het eerste deel van het nummer, waarna ze in het refrein nog iets meer passie in de strijd gooien. Het allegaartje aan instrumenten vormt een meer dan pakkend geheel dat goed binnenkomt. Er zit karakter en pit in “Lizzy”, wat ons dan ook reikhalzend doet uitkijken naar hun debuut-ep YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH YEAH dat op 19 maart.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1249 posts

About author
Certified pop-slet
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.