Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters – “Waiting on a War”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dubbel feest ten huize Grohl! Pater familias Dave viert vandaag niet alleen zijn 52ste verjaardag, zijn wereldband Foo Fighters lost daarbovenop ook nog eens de derde single van hun tiende album. Medicine at Midnight belooft alvast een gevarieerd plaatje te worden als we op de eerdere singles mogen afgaan. Zo viel “Shame Shame” eigenlijk toch wel wat tegen door de experimentele elektronischere sound, maar dat maakten de mannen dan weer helemaal goed met “No Son of Mine“. De definitieve terugkeer van de scheurende gitaren bleek dat echter niet te zijn, want op het splinternieuwe “Waiting on a War” staat de akoestische gitaar centraal.

Op het nummer vertelt Grohl over de angst die hij als kind had van oorlog. Hij droomde over soldaten in zijn achtertuin, en dat beeld komt nu deels overeen met de toestand waarin de VS zich bevindt. “Waiting on a War” werd dan ook een soort knipoog naar de bestorming van het Capitool, waarin we de herkenbare uithalen van de frontman horen op rustigere muziek. Sterker nog, na enige tijd komen er zelfs een pak strijkers(!) bij kijken. Die violen gaan daarna in een serieus gevecht met de stevige gitaren. Het tempo schiet uit het niets de lucht in en we krijgen de herkenbare Foo Fighters-sound terug te horen, die mooi in contrast staat met al die klassieke elementen. Onverwachts, maar in positieve zin! De oorlog breekt dus bijna letterlijk uit, waardoor “Waiting on a War” bombastischer binnenkomt dan je op het eerste gehoor dacht!

Het tiende studioalbum van Foo Fighters, Medicine at Midnight, verschijnt op 5 februari.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

680 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Foo Fighters – Medicine at Midnight (★★★★): Dansbaarder en melodischer dan ooit tevoren

Al 25 jaar lang rockt Foo Fighters onvermoeibaar doorheen het muzikale landschap. Alles kreeg vorm toen Dave Grohl besloot om zes maand…
FeaturesInstagramMuzieknieuwtjes

41 albums om naar uit te kijken in februari en maart

In een normaal jaar zouden we nu al rijkhalzend uitkijken naar tientallen concerten die ons voorjaar vulden. We hoeven je niet meer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foo Fighters - "No Son Of Mine"

‘Yeah rock on!’ Zo kunnen we het begin van 2021 niet beter omschrijven als we de nieuwe van Foo Fighters te horen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.