Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Glitterer – “Didn’t Want It”

Glitterer is een eenkoppige band die geleid wordt door Ned Russin. Voor de gevorderde posthardcore liefhebber onder ons doet dit misschien een belletje rinkelen, want Ned Russin was lid van Title Fight, een band die midden jaren 2000 mede verantwoordelijk was voor een ware posthardcore revival. Ergens in 2015 was het sprookje voor Title Fight afgelopen en besloot Ned zijn alter ego van stal te halen onder de naam van Glitterer.

Ondertussen bracht hij al één album en twee eps uit en wordt het volgende album door Anti Records uitgebracht. Je hoort zeker nog posthardcore invloeden, maar Glitterer is meer. Het is meer mid-tempo en de stem zingt met een ware schoonheid. Alles wordt door Ned zelf gespeeld, maar toch hoor je geen gebrek aan muzikale kennis. Er zijn veel instrumenten bij betrokken, en die krijgen allemaal hun tijd en ruimte. “Didn’t Want It” begint met een Pixies-achtige baslijn, maar de typische gitaarlijn valt snel in. Daarna is het vooral vaak hetzelfde zonder eentonig te klinken en de toevoeging van de synths zijn absoluut een meerwaarde.

Het enige jammere is dat het nummer maar twee minuten duurt. Meer dus op het nieuwe album Life Is Not A Lesson dat op 26 februari uitkomt via Anti Records.

Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.