Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen – “I Want To Kill You”

In 2013 drukten de mannen van Citizen hun stempel op alternatieve rock met hun eerste album “Youth“. Met nummers als “Sleep” en “Sick and Impatient” baande het trio zich een weg door het toen al dichtbevolkte genre en zo werd Citizen stilaan een gevestigde waarde. Nu staan ze op het punt om hun vierde studioalbum uit te brengen. “I Want To Kill You” is de eerste single van Life In Your Glass World, een album dat van begin tot einde is opgenomen in de garage van zanger Mat Kerekes.

Het nummer wordt geopend door een drumbeat, en deze wordt al snel vergezeld door een aanstekelijke gitaarriff. Muzikaal klinkt de single volwassener en meer opgepoetst dan eerdere releases. Dat gaat gelukkig niet ten koste van de emoties die het overbrengt. “I Want To Kill You” gaat over blijven doorgaan wanneer je eigenlijk de handdoek in de ring wil gooien, maar niet op een positieve, motiverende manier. Uit de tekst blijkt vooral een grote ergernis met juist die nood om door te zetten. Citizen combineert dat gevoel met een dansbare poppunkbeat en bekomt zo een krachtig, maar ook ietwat sinister resultaat.

Vanaf de zesde maart ligt Life In Your Glass World wereldwijd in de winkelrekken. Met “I Want To Kill You” levert de band alvast een veelbelovend voorproefje af.

Facebook / Instagram / Twitter

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feeder - “Wall of Silence”

De Welshe band Feeder hoeven we niet meer voor te stellen. Hun meest succesvolle periode kende de band tussen 2001 en 2008….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Miles Kane - “See Ya When I See Ya”

Tien jaar na Miles’ debut solo-album, is z’n vierde plaat aan het popelen om de wereld in te trekken. Britse rocker Miles…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Wanthanee - Wanthanee (★★★½): Zoete melodieën om bij weg te dromen

In 2016 lanceerde De Nieuwe Lichting van Studio Brussel de succescarrière van het reeds gekende Equal Idiots, maar ook Wanthanee Wadngam behoorde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.