Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “Come In Closer”

© CPU – Kris Kellens

Deze maand verschijnt het vierde album van Rhye, getiteld Home. In de voorbije maanden werden we klaargestoomd voor de nieuwe plaat en werd vooral duidelijk dat de Canadees trouw bleef aan de sound die hij sinds debuutplaat Woman weet uit te bouwen. De combinatie van Mike Milosh’ adembenemende falsetstem en een basis van r&b-beats vormt al vanaf de start het succesrecept van Rhye. “Come In Closer” is de inmiddels derde single en bevestigt het vermoeden dat Home een volwassenwording is van Woman.

“Come In Closer” neemt ons verder mee in de wondere wereld van Rhye waar steeds een zwoele sfeer hangt. Het begint lichter dan wat we van Rhye gewend zijn, maar al gauw horen we een vertrouwde beat. Verder in het nummer vervolledigen strijkers het plaatje en maakt Rhye indruk met de muzikale gelaagdheid die op geen enkel moment chaotisch overkomt. Het nummer is een reflectie over hoe je iemand toelaat in je leven, je huis, je wereld en de verschillende lagen van appreciatie en kwetsbaarheid die daarbij komen kijken. Toch gaat het volgens de zanger niet alleen over romantische relaties. Zo zie je in de videoclip heel pure, authentieke beelden van twee spelende kinderen.

Op 24 april zou Rhye in het Koninklijk Circus staan, al durven we wat dat betreft geen garanties meer te geven. Wat we wel zeker weten, is dat we vanaf 22 januari van Home in zijn geheel kunnen genieten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

650 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single UB40 - "Home"

Gesteld dat er een kans is dat sommige mensen UB40 niet kennen, hier een korte inleiding. UB40 is een band uit Birmingham…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye - "A Quiet Voice"

Nadat Rhye begin 2021 het album Home dropte, was het even wachten op nieuwe muziek. Touren zat er daarentegen wel nog in,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.