Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhye – “Come In Closer”

© CPU – Kris Kellens

Deze maand verschijnt het vierde album van Rhye, getiteld Home. In de voorbije maanden werden we klaargestoomd voor de nieuwe plaat en werd vooral duidelijk dat de Canadees trouw bleef aan de sound die hij sinds debuutplaat Woman weet uit te bouwen. De combinatie van Mike Milosh’ adembenemende falsetstem en een basis van r&b-beats vormt al vanaf de start het succesrecept van Rhye. “Come In Closer” is de inmiddels derde single en bevestigt het vermoeden dat Home een volwassenwording is van Woman.

“Come In Closer” neemt ons verder mee in de wondere wereld van Rhye waar steeds een zwoele sfeer hangt. Het begint lichter dan wat we van Rhye gewend zijn, maar al gauw horen we een vertrouwde beat. Verder in het nummer vervolledigen strijkers het plaatje en maakt Rhye indruk met de muzikale gelaagdheid die op geen enkel moment chaotisch overkomt. Het nummer is een reflectie over hoe je iemand toelaat in je leven, je huis, je wereld en de verschillende lagen van appreciatie en kwetsbaarheid die daarbij komen kijken. Toch gaat het volgens de zanger niet alleen over romantische relaties. Zo zie je in de videoclip heel pure, authentieke beelden van twee spelende kinderen.

Op 24 april zou Rhye in het Koninklijk Circus staan, al durven we wat dat betreft geen garanties meer te geven. Wat we wel zeker weten, is dat we vanaf 22 januari van Home in zijn geheel kunnen genieten.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rhye @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Androgyne engelenstem in het duister

Zoals het geval was bij vele optredens, werd ons geduld ook bij dat van Rhye in het Koninklijk Circus op de proef…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (22 februari - 28 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
AlbumsRecensies

Rhye - Home (★★★½): Een perfecte synthese

Rhye heeft zich de afgelopen jaren steeds meer geprofileerd als hofleverancier van zwoele r&b-beats, begeleid door zijn betoverende stem. De muziek van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.