Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Teen Mortgage – “Such Is Life”

Uit Washington D.C. zijn slechts weinig slechte groepen ontsproten en dan denken we bijvoorbeeld alleen nog maar aan de bands van Dischord Records. Afgezien van dit komt Teen Mortgage ook van hier en dit relatief onbekende duo brengt ons een mengeling van punk en sludge. De eerdere nummers die ze lieten horen op de ep Life/Death kozen vaak een van de twee sporen en twijfelden nog te vaak tussen deze twee.

Vandaag schiet het duo met “Such Is Life” sludge-gewijs uit de blokken, maar al snel neemt de snelheid over zonder punkrock te klinken. Het korte nummer is snel, rauw en doet denken aan een agressieve versie van Death From Above 1979 waarin geen ademruimte te vinden is. De basintro doet het beste vermoeden, maar ook zowel de strofe als het refrein zijn een zaligheid voor het oor. Op het einde wordt er nog een vocaal eindspurtje uitgeperst om de song nog wat kracht bij te zetten.

Het jaar begint goed met een stevige portie punk/sludge. Hopelijk volgt er snel meer van dit!

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Parquet Courts - "Homo Sapien"

Parquet Courts bracht ons drie jaar geleden met Wide Awake! misschien wel de beste plaat in hun reeds tienjarig bestaan. Als dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frank Turner - "Haven't Been Doing So Well"

In het Britse hardcorepunkmilieu is Frank Turner al lang geen onbekend gezicht meer. De punker met het peperkoeken hart startte zijn carrière…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joe & the Shitboys - "Manspredator"

Bisexuele veganistische shitpunks uit de Faeröer-eilanden. Meer hoef je eigenlijk niet te weten om exact te raden waar Joe & the Shitboys voor staat….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.