Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bell Orchestre – “V: Movement”

Het Canadees collectief Bell Orchestre creëert al twee decennia lang muziek die de puntjes verbindt tussen jazz, post-rock en elektronica. De groep – met o.a. Sarah Neufeld en Richard Reed Parry van Arcade Fire – leek de voorbije tien jaar verdwenen zijn, maar kwam eind vorig jaar terug met een nieuwe single. Nu 2021 aangebroken is, is het tijd voor de tweede single “V: Movement” met daarbij ook de aankondiging van het album House Music, dat op 19 maart zal verschijnen via Erased Tapes.

House Tapes kwam tot leven in het huis van Sarah Neufeld. Daar kregen de zes muzikanten elk een kamer toegewezen en leefden ze samen in vriendschap, creativiteit en isolement. Ze creëerden een eigen muzikaal ecosysteem. Uit de vele improvisaties die in het huis ontstonden, distilleerde de groep een album van 45 minuten dat een vloeiend en organisch geheel vormt. Het album werd tenslotte opgedeeld in tien verschillende secties.

Sectie V “Movement” bruist alvast van het leven. De muziek neemt even zijn tijd om zich volledig te ontplooien, maar al snel borrelen de klanken en ideeën boven de tonen van de speelse groove van de baslijn en luchtige drums. Laagje per laagje krijgen we korte impressies van strijkers, blazers, maar ook elektronica die allemaal het dynamische nummer voeden. Als summum weerklinken de stemmen van de muzikanten als een hymne boven de muziek en tillen ze het stuk naar een nieuwe hoogte. House Music belooft een bijzonder veelzijdig album te worden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Arcade Fire @ Sportpaleis: Volksfeest!

Het is intussen alweer vier jaar geleden dat Arcade Fire een bezoekje bracht aan ons land. Ondanks het tegenvallende Everything Now wisten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Will Butler - "A Stranger's House" & "Nearer to Thee"

Het nieuws kwam een beetje als een donderslag bij heldere hemel: Will Butler zette een punt achter zijn carrière bij Arcade Fire….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.