Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bell Orchestre – “V: Movement”

Het Canadees collectief Bell Orchestre creëert al twee decennia lang muziek die de puntjes verbindt tussen jazz, post-rock en elektronica. De groep – met o.a. Sarah Neufeld en Richard Reed Parry van Arcade Fire – leek de voorbije tien jaar verdwenen zijn, maar kwam eind vorig jaar terug met een nieuwe single. Nu 2021 aangebroken is, is het tijd voor de tweede single “V: Movement” met daarbij ook de aankondiging van het album House Music, dat op 19 maart zal verschijnen via Erased Tapes.

House Tapes kwam tot leven in het huis van Sarah Neufeld. Daar kregen de zes muzikanten elk een kamer toegewezen en leefden ze samen in vriendschap, creativiteit en isolement. Ze creëerden een eigen muzikaal ecosysteem. Uit de vele improvisaties die in het huis ontstonden, distilleerde de groep een album van 45 minuten dat een vloeiend en organisch geheel vormt. Het album werd tenslotte opgedeeld in tien verschillende secties.

Sectie V “Movement” bruist alvast van het leven. De muziek neemt even zijn tijd om zich volledig te ontplooien, maar al snel borrelen de klanken en ideeën boven de tonen van de speelse groove van de baslijn en luchtige drums. Laagje per laagje krijgen we korte impressies van strijkers, blazers, maar ook elektronica die allemaal het dynamische nummer voeden. Als summum weerklinken de stemmen van de muzikanten als een hymne boven de muziek en tillen ze het stuk naar een nieuwe hoogte. House Music belooft een bijzonder veelzijdig album te worden.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ultra Q - "Bowman"

Na een wachttijd van ettelijke maanden keert Ultra Q terug met een nieuwe single, “Bowman”. De zanger van het rockende viertal uit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chills - "Worlds Within Worlds"

The Chills heeft hun naam niet gestolen want het Nieuw-Zeelandse gezelschap maakt al vanaf midden jaren ’80 slome, sympathieke en soms emotionele…
FeaturesMuzieknieuwtjes

55 albums om naar uit te kijken in april en mei

Het eerste kwartaal van 2021 loopt ten einde en de lente is eindelijk in het land. Ook de muziekwereld lijkt weer helemaal…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.