Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WIES – “Barman”

We weten al langer dat we heel wat talent kunnen vinden dicht bij huis. Onze noorderburen geven ons in 2021 het mooiste cadeau dat we hadden kunnen wensen. We krijgen niets minder dan “Barman”, de nieuwste single van het Nederlandse elektropop-trio WIES. Jeanne Rouwendaal, Jasper Meurs en Tobias Kolk tonen met dit nummer dat ze het verdienen om grijs gedraaid te worden op onze radiozenders.

Het Nederlandse trio kwam samen in 2018 op het conservatorium, waar ze studeerden. Na het winnen van de Amsterdamse Popprijs in het jaar van hun oprichting, de Grote Prijs Van Nederland 2019 en de 3FM Talent Award in 2020 werd het stilaan tijd voor een optreden. Het talentvolle collectief speelde in het najaar van 2020 hun eerste clubshow in de grote zaal van Paradiso, die – waarschijnlijk door de beperkte capaciteit van de zalen, maar toch niet onverdiend – volledig uitverkocht was.

“Barman” zelf zit enorm goed in elkaar. De intro geeft meteen een nostalgisch gevoel wanneer je een oude videospeler lijkt te horen. De harmonica die erop volgt, zorgt dan voor het nodige kippenvelgehalte. Het geeft een sfeervol geluid in de song. Op vocals van Rouwendaal is niets aan te merken. Ze zingt met een sterke borststem en haalt uit met een fantastiche mix. De keuze om in het Nederlands te zingen, is enkel toe te juichen, het brengt het liedje naar een hoger niveau. De lyrics zijn enorm emotioneel geschreven en doen ons terugdenken aan de tijd voor onze wereld volledig op z’n kop gezet werd. ‘Als ik terug kon gaan, zou ik je vertellen wat ik altijd heb geweten. Als ik terug kun gaan, zou ik je vertellen dat je het altijd bent geweest.’ Wauw!

“Barman” is een emotionele ode aan de leegstaande kroegen, die ons doet terugdenken aan de gezellige avonden op café met de mensen waarvan je houdt. Met meer nummers als deze, kan 2021 nu al niet meer kapot!

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

44 posts

About author
Ik beschouw mezelf als de visuele representatie van een tekort aan slaap en een teveel aan cafeïne. Insta: @thealmightymidget_
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES - “Voor De Gek”

Het belooft weer een druk jaar te worden voor WIES. Het Nederlandse trio had met een hopeloos uitverkochte clubtour bij onze Noorderburen…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single WIES - “Ik Zie Ik Zie”

Het gaat goed met het Amsterdamse WIES, en niet zo’n klein beetje ook. Sinds debuutnummer “Soms Is Het Te Laat” uitkwam, werd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.