Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Iggy Pop – “Dirty Little Virus”

©CPU – Ymke Dirikx

73 jaar is Iggy Pop ondertussen al, maar van een pensioen wordt er nog lang niet gesproken. De oude punker blijft aan de lopende band muziek uitbrengen, met vorig jaar nog een intieme plaat onder de naam Free. Eerder dit jaar op zijn verjaardag, kwam hij ook met een cover van “Family Affair”, meteen zijn eerste release op Bandcamp. Het lijkt er op dat hij zijn liefde voor dat platform helemaal heeft gevonden, want vandaag verscheen daar “Dirty Little Virus” op.

De single is wat anders dan zijn vorige plaat en leunt iets meer aan bij zijn plaat uit 2016 die hij samen met Josh Homme van Queens of the Stone Age maakte. Of het Post Pop Depression-tijdperk hiermee zijn terugkeer maakt, blijft nog maar de vraag, maar met “Dirty Little Virus” kan hij ons toch weer even zoet houden. De swagger die zich in de single bevindt, kan enkel maar door een man als Iggy Pop gemaakt worden. Het nummer gaat vanzelfsprekend over het coronavirus en dat bezingt hij op zijn eigen zwoele manier. Met behulp van enkele heerlijke trompetten door Leron Thomas krijgt het volledige nummer nog een extra dynamiek. In tegenstelling tot leeftijdsgenoten als Van Morrison is dit geen protestlied geworden tegen een lockdown, maar eerder een benoeming van de feiten. Hij noemt het virus zelf ‘de man van het jaar’. Iggy Pop blijft dus zijn punkspirit behouden, maar moet daarvoor niet choqueren. Als er een corona-anthem is dat je moet beluisteren, laat het dan dit zijn.

2993 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Underworld @ Lotto Arena: Jong en oud verbinden

Gisterenavond stond het duo Karl Hyde en Rick Smith in de Lotto Arena. Hun namen doen misschien niet direct een belletje rinkelen,…
AlbumsRecensies

Underworld - DRIFT Series 1 Sampler Edition (★★★★): Een dijk van een project

Al ongeveer dertig jaar lang maakt Underworld zowel under- als boven-ground de dansvloeren onveilig. Sinds twee van hun nummers een verschijning maakten…
AlbumsRecensies

Iggy Pop – Free (★★★★): Wonderlijke uithaal van levenskrachtige Iggy Pop

Op de hoes van Free, Iggy Pops meest recente album, zien we hem – blote bast vooruit -de woeste zee intuimelen. Het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.