Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mice Parade – “Eisa Dancers”

De New Yorkse band Mice Parade is er een met een rijke geschiedenis. Wat in de jaren ’90 startte als een thuisprojectje van Adam Pierce, is in de loop van de jaren 2000 uitgegroeid tot een omvangrijke band met uiteenlopende muzikale talenten. Sinds de oorsprong van de band, heeft Mice Parade maar liefst negen albums uitgebracht waaronder warm ontvangen platen als Bem-Vinda Vontade en Mice Parade. Stuk voor stuk albums waar postrock, indierock en de indietronica-stroming van die tijd elkaar op een indrukwekkende manier vonden.

De laatste jaren hoorden we echter bitter weinig van Mice Parade. De optredens waren schaars en het laatste album Candela dateert inmiddels van 2013. Maar echt stil zitten hebben Adam Pierce en zijn groep niet gedaan. De voorbije zes a zeven jaar werd er met mondjesmaat aan een nieuw album gewerkt. De plaat werd opgenomen doorheen jaren met verhuizingen, relatiebreuken, sterfgevallen en geboortes en knipoogt naar het arsenaal van stijlen die we kennen van de vorige Mice Parade albums. Over de releasedatum is er nog niets bekend, maar we hebben nog voor het jaareinde een nieuwe single cadeau gekregen.

De release van “Eisa Dreamers” is een blij weerzien met Mice Parade. Het bevat alles waarvan we houden in de muziek van de New Yorkse groep: het volumineus geluid, de warme akoestiek en de zachte zang. De koto (een Japans snaarinstrument) en de dubbele drums geven de muziek een mystieke dimensie terwijl het vol leven stroomt dankzij de uitzinnige ritmes en zee aan details die dit nummer rijk zijn. Kortom, Mice Parade klinkt nog even vitaal en groots als jaren geleden. We zijn benieuwd wat 2021 voor de groep brengt.

WebsiteFacebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.