banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BADBADNOTGOOD & MF DOOM – “The Chocolate Conquistadors”

Veel horen we niet meer van veteraan MF DOOM, maar als de stripgeobsedeerde gemaskerde MC nog eens uit zijn (bat)cave komt, is dat een garantie voor kwaliteit. Samen met Canadees trio BADBADNOTGOOD, wiens wegen al kruisten met DOOM op het Ghostface Killah-album Sour Soul, komt nu het nummer “The Chocolate Conquistadors” uit. Eveneens gameontwikkelaar Rockstar vond dat de twee namen een goed duo vormen, want nieuwe single “The Chocolate Conquistadors” werd gemaakt voor een update van de online versie van Grand Theft Auto: ‘The Cayo Perico Heist’.

MF DOOM doet die exotische naam alle eer aan met zijn aandoenlijk gebroken Spaans, terwijl de Canadezen al snel een vlot ritme in elkaar steken. In een zeven minutenlang nummer wordt funky explosiviteit gepresenteerd door een hiphoplegende; je krijgt het niet elke dag te horen. DOOM toont ons dat zijn iconische abstracte flow nog altijd niet te temmen valt, terwijl het drietal van BADBADNOTGOOD met hun warme synths en energieke jazzy drums de zaak nog een stuk extra persoonlijkheid geven. Een geslaagd nummer, en een nog meer geslaagde combinatie. Hopelijk staat ons een volledig project van de twee all caps-artiesten op te wachten in de toekomst. Krijgen we ooit BADVILLAIN te horen?

Instagram / Twitter / Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

122 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rare Akuma - "crackuma" (feat. Kleine Crack)

De Antwerpse Rare Akuma heeft ondertussen geen inleiding meer nodig. Zijn muzikaal cv bevat onder andere Zwangere Guy en zelfs de Amerikaanse…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DVTCH NORRIS – “SUMMERTOM”

Na twee jaar stilte liet DVTCH NORRIS afgelopen maandag terug muziek op ons los. Met zijn nieuwe single “SUMMERTOM” blikt hij terug…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Aesop Rock & Blockhead - Garbology (★★★): Taalkundige jazz

De voorbije decennia zijn enkele legendarische hiphopduo’s de revue gepasseerd. OutKast, Run The Jewels en onze eigen blackwave. hebben allemaal hun strepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.