banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio – “The Last Time I Saw You (O Christmas)”

Porridge Radio zet voor alle muziekfans nog eens een pakje onder de kerstboom. De Britse indierockers beleefden, misschien wat tegen de gang van zaken in, een succesvol 2020. Een doorbraak, met behulp van vijfsterreninitiatief Every Bad, was dan ook wel meer dan verdiend. Nederig bleven de Britten echter wel, want het quartet uit Brighton waren zelfs nog te gast bij onze Winterslaapsessies, waar ze onze harten nog sneller dan ooit tevoren wisten te veroveren. Ondertussen zijn we al een paar maand verder, maar hebben we nog niet het laatste gehoord van Porridge Radio dit jaar, die nu hun nieuwe single “The Last Time I Saw You (O Christmas)” brengen.

Zangeres Dana Margolin mag zich binnenkort misschien opmaken voor een Mercury Prize (soort van Grammy voor Britse artiesten) voor het debuutalbum, maar zet in de tussentijd de kwaliteitsvolle lijn alleszins verder. “The Last Time I Saw You (O Christmas)” probeert er in eerste opzicht wel wat de kerstsfeer in te houden met zijn jingly synths, al moet je voor Michael Bublé-territorium wel ergens anders zijn. De afbraak van al die ambiance begint al snel. ‘It’s a song about having a miserable time every Christmas and the same cycles of heartbreak and depression endlessly repeating themselves’, laat de band weten. Een bitterzoete nasmaak domineert de rest van het nummer, zonder ooit minder adembenemend te zijn. Waarom zou je een kerstman nodig moeten hebben als Porridge Radio er is?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

122 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single spill tab – “Velcro” (feat. Gus Dapperton)

De Frans-Koreaanse singer-songwriter Claire Chicha, beter bekend als spill tab, heeft een bedrijvig jaar vol creatieve inspiratie achter de rug. Na de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Sgt. Lesley - "Treefriends"

Nog geen maand geleden speelde Sgt. Lesley hun allereerste optreden in het jeugdhuis van Herk-de-Stad voor de wedstrijd van Sound Track. Vandaag…
AlbumsRecensies

Penelope Isles - Which Way To Happy (★★★½): Moeizaam opnameproces, stralende muziek

We hebben Wikipedia erop nagegaan, en we kunnen bevestigen dat het eiland Man nog maar een bescheiden aantal muzikale bekendheden heeft voortgebracht….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.