Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Porridge Radio – “The Last Time I Saw You (O Christmas)”

Porridge Radio zet voor alle muziekfans nog eens een pakje onder de kerstboom. De Britse indierockers beleefden, misschien wat tegen de gang van zaken in, een succesvol 2020. Een doorbraak, met behulp van vijfsterreninitiatief Every Bad, was dan ook wel meer dan verdiend. Nederig bleven de Britten echter wel, want het quartet uit Brighton waren zelfs nog te gast bij onze Winterslaapsessies, waar ze onze harten nog sneller dan ooit tevoren wisten te veroveren. Ondertussen zijn we al een paar maand verder, maar hebben we nog niet het laatste gehoord van Porridge Radio dit jaar, die nu hun nieuwe single “The Last Time I Saw You (O Christmas)” brengen.

Zangeres Dana Margolin mag zich binnenkort misschien opmaken voor een Mercury Prize (soort van Grammy voor Britse artiesten) voor het debuutalbum, maar zet in de tussentijd de kwaliteitsvolle lijn alleszins verder. “The Last Time I Saw You (O Christmas)” probeert er in eerste opzicht wel wat de kerstsfeer in te houden met zijn jingly synths, al moet je voor Michael Bublé-territorium wel ergens anders zijn. De afbraak van al die ambiance begint al snel. ‘It’s a song about having a miserable time every Christmas and the same cycles of heartbreak and depression endlessly repeating themselves’, laat de band weten. Een bitterzoete nasmaak domineert de rest van het nummer, zonder ooit minder adembenemend te zijn. Waarom zou je een kerstman nodig moeten hebben als Porridge Radio er is?

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

70 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Siril - "Welkenraedt"

Na de split van de Brusselse psychedelische indieband Wooly Mammoths richtte drummer Cedric Vaessen twee jaar geleden Siril op met Jeroen Jullet,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hold Steady - Open Door Policy (★★★★): Eigentijdse radeloosheid

Als je bekend bent met de stijl van The Hold Steady, weet je ook ongeveer wat je kan verwachten van hun nieuwste…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Antlers - "Just One Sec"

The Antlers zijn officieel terug van weggeweest. Het is ondertussen al zeven jaar geleden dat het album Familiars uitkwam, maar onlangs kondigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.