Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The YeahTones – “Nicotine”

The YeahTones, het klinkt je waarschijnlijk niet onmiddellijk bekend in de oren, maar na deze nieuwe knaller kan je er geen genoeg van krijgen. Jake Pinto de zanger van de band is een ‘vreedzame’ rebel die als een twintig jaar oude New Yorker vast zat in zijn appartement. Toen de schulden aan zijn nek kwamen, koos hij voor een andere richting met zijn diploma in jazzmuziek. Hij ging voor een vrije vorm van muzikale expressie: rockmuziek. Samen met zijn kompanen Harrison Keithline en Doug Berns zijn ze een trio die ‘high-energy’ en agressieve rock willen brengen. Hun eerste album Eviction Notice dateert al van 2016, wat dus al een tijdje geleden is, maar de band bleef sindsdien wel singles en ep’s bij de vleet uitbrengen. Nu is er dus “Nicotine”

“Nicotine” vliegt er stevig in met een explosieve opener gevolgd door een vlotte riff. Er zit een echte rock-‘n-roll vibe in, verslavend als nicotine. Dat in combinatie met de sterke stem van zanger Jake Pinto voelt als een supersonische muzikale rollercoaster. Het heeft een sneller tempo dan hun andere singles “Believe” en “A Real Song”, maar dat stoort niet, integendeel, het is plezant en vernieuwend. De combinatie van de bas en de gitaar kan je als zwoel en vlot ervaren en het deuntje blijft de ganse dag in je hoofd hangen, zonder dat je het beu wordt.

“Nicotine” van The YeahTones is een punky single die, hoe meer je ernaar luistert, steeds verslavender wordt. Deze mooie combinatie van bas, gitaar en een krachtige stem zorgt ervoor dat  dit lied een echte aanrader is.

Instagram / Website

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dans Dans - “Cinder Bay”

Je mag allang alle mogelijke genres in een blender steken, maar hoe brouw je er consequent een cocktail mee die niet alleen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chevelle - "Remember When"

Al twee decennia lang is Chevelle de ultieme band voor zij die houden van stevige muziek zonder te veel gebrul. Het alternatieverocktrio…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Voodoos - "It's Your Life"

Voodoos, dat is de naam van de band die de indierockwereld aan het overnemen is. De band heeft vier leden: zanger en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.