Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Salon Richie – “Flaws”

Wanneer een nieuwe band aankondigt dat hun eerste liedjes gemixt zijn door Michael Badger staan wij te popelen om die liedjes te beluisteren. Hij stond namelijk al achter de knoppen bij het legendarische King Gizzard & the Lizard Wizard, de furieuze Australische punkers Amyl & the Sniffers en onze Belgische trots Sons. Veel meer over de band vonden we echter niet, behalve een nu al mythisch ontstaansverhaal. Salon Richie zou oorspronkelijk een kapsalon geweest zijn, maar daar hadden de medewerkers eindeloze discussies over welke muziek er gespeeld moest worden. Ze besloten dan maar zelf powerballades te gaan schrijven.

Het eerste dat ons opvalt aan de single is de bijzonder melodieuze gitaarlijn. Het is zo’n lijntje waarop je met de handen in de lucht meedanst. Er zit ook een leuk wah-wah-effectje in de intro waardoor we ook nog eens een klein beetje beginnen te zweven. Ook de frontvrouw laat zich opmerken door haar bijzondere krachtige zang. ‘You don’t believe that I can change / You don’t think that I can be different’, zingt ze zo emotioneel en kordaat, dat we haar onmiddellijk begrijpen. Het was ook even schrikken wanneer ze op het einde van het liedje een ijzige kreet onze richting uitstuurde. Dit bleek een van die betere kreten en doet ons wat denken aan de frontvrouw van Peuk.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Filmpje van de week

Filmpje van de week 18 - 24 april

Een bewogen week in muziekland met één constante: het overlijden van de grote (niet letterlijk) Prince. De man leerde zijn volk dansen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.