Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thom Yorke, Burial & Four Tet – “Her Revolution” en “His Rope”

Thom Yorke, Burial en Four Tet geven ons met “Her Revolution” en “His Rope” al een vroeg Sinterklaas-/kerstcadeau. Burial en Four Tet werkten in het verleden al twee keer samen, toen ging het ook telkens over een dubbelsingle. “Moth”/”Wolf Club” kwam in 2009 uit en twee jaar later volgde “Ego”/”Mirror”, waarbij de Radiohead frontman het duo vervoegde. In 2016 hintte Thom er al eens naar dat ze weer aan het samenwerken waren, maar toen vond Kieran Hebden aka Four Tet nog dat Thoms stem te donker klonk. Zoek ook niet op je favoriete streamingdienst naar deze nummers want er verschenen enkel 300 platen die verdeeld werden over drie Londense platenwinkels: Phonica Records, Honest Jon’s en Sounds Of The Universe. Gelukkig bestaat er vandaag de dag genoeg techniek waardoor we al snel van beide nummers konden genieten op YouTube.

In “Her Revolution” horen we meteen de hand Thom en Burial door de donkere piano aangevuld met de duistere breakbeat soundscapes. De falsetto stem van Thom draagt perfect bij tot het donkere plaatje dat de drie mannen scheppen. Four Tets invloed komt na een tweetal minuten ook naar boven, wanneer de soundscapes afgewisseld worden met dromerige synths en bas. Naar het einde wordt het tempo nog wat opgedreven tot het vervalt in een 30-tal magische seconden waar het trio nog even het beste van zichzelf geeft.

“His Rope” start met een tempo dat een stukje hoger ligt dan bij “Her Revolution” het geval was. De combinatie van een donkere, zware bas met de mysterieuze teksten van Thom maakt dit niet meteen een vrouwelijk nummer, maar dit is natuurlijk ook niet de stijl van de drie Britten. Waar ze wel een meester in zijn, is ons kippenvel bezorgen met hun muziek en laat dat nu net het geval zijn met “His Rope”. De ambient soundscapes halverwege het nummer zorgen ervoor dat de duisternis wegebt en we toch wat kunnen kunnen wegdromen tijdens het tweede deel van de single.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Smile - "Bending Hectic"

Fans van Radiohead moeten het al eventjes zonder nieuwe muziek van de band doen, maar dan kon die van The Smile vorig…
LiveRecensies

Philip Selway @ Ancienne Belgique (AB Club): Uit de schaduw van Radiohead

Het is intussen alweer even geleden dat Radiohead, toch wel een van de meest geliefde alternatieve bands ooit, in onze contreien op…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Fred again.. & Brian Eno - Secret Life (★★★): In trance

Iets meer dan een jaar geleden stond Fred again.. nog in een nipt uitverkochte Orangerie in de Botanique. Een concert dat tot…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.