Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thom Yorke, Burial & Four Tet – “Her Revolution” en “His Rope”

Thom Yorke, Burial en Four Tet geven ons met “Her Revolution” en “His Rope” al een vroeg Sinterklaas-/kerstcadeau. Burial en Four Tet werkten in het verleden al twee keer samen, toen ging het ook telkens over een dubbelsingle. “Moth”/”Wolf Club” kwam in 2009 uit en twee jaar later volgde “Ego”/”Mirror”, waarbij de Radiohead frontman het duo vervoegde. In 2016 hintte Thom er al eens naar dat ze weer aan het samenwerken waren, maar toen vond Kieran Hebden aka Four Tet nog dat Thoms stem te donker klonk. Zoek ook niet op je favoriete streamingdienst naar deze nummers want er verschenen enkel 300 platen die verdeeld werden over drie Londense platenwinkels: Phonica Records, Honest Jon’s en Sounds Of The Universe. Gelukkig bestaat er vandaag de dag genoeg techniek waardoor we al snel van beide nummers konden genieten op YouTube.

In “Her Revolution” horen we meteen de hand Thom en Burial door de donkere piano aangevuld met de duistere breakbeat soundscapes. De falsetto stem van Thom draagt perfect bij tot het donkere plaatje dat de drie mannen scheppen. Four Tets invloed komt na een tweetal minuten ook naar boven, wanneer de soundscapes afgewisseld worden met dromerige synths en bas. Naar het einde wordt het tempo nog wat opgedreven tot het vervalt in een 30-tal magische seconden waar het trio nog even het beste van zichzelf geeft.

“His Rope” start met een tempo dat een stukje hoger ligt dan bij “Her Revolution” het geval was. De combinatie van een donkere, zware bas met de mysterieuze teksten van Thom maakt dit niet meteen een vrouwelijk nummer, maar dit is natuurlijk ook niet de stijl van de drie Britten. Waar ze wel een meester in zijn, is ons kippenvel bezorgen met hun muziek en laat dat nu net het geval zijn met “His Rope”. De ambient soundscapes halverwege het nummer zorgen ervoor dat de duisternis wegebt en we toch wat kunnen kunnen wegdromen tijdens het tweede deel van de single.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Madlib & Four Tet- "Hopprock"

Begin december kregen we het heugelijke nieuws te horen dat er een nieuw Madlib album zit aan te komen, waarvoor hij samenwerkte…
AlbumsRecensies

Four Tet - Parallel (★★★): Mediteren op hoog niveau

Four Tet verraste vorige donderdag zijn fans met het nieuws dat hij die nacht niet een, maar twee albums zou releasen. Met…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2020

Het einde van 2020: voor de ene een tijd om er hoopgevende anti-coronaspreuken tegenaan te gooien, voor de andere het startsein van…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.