Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jordana – “Reason”

Jordana Nye ging als een wervelwind door 2020, want waar veel artiesten de release van nieuwe muziek even uitstelden, bracht de Amerikaanse best veel materiaal uit. Ondertussen staat de teller op negen singles, een album en een ep, maar zelfs dat bleek nog niet genoeg te zijn. Na de release van Something to Say afgelopen zomer, werkte de zangeres aan een volgende ep, maar die plannen zijn nu gewijzigd. Het is te zeggen, lichtjes gewijzigd, want ze zal dat project samenvoegen met haar vorige ep, en op die manier in januari een volledig album releasen. De eerste Jordanafan die klaagt over een gebrek aan muziek, stopt er dus beter mee. Zeker omdat er vandaag met “Reason” alwéér een nieuwe single verscheen.

Toch slaagt Jordana er in om niet eentonig te klinken en wijkt ze telkens lichtjes van haar pad af, waardoor ze vernieuwend uit de hoek komt. Op het nieuwe “Reason” doet ze ons bijvoorbeeld denken aan de Britse superster in wording Arlo Parks. Met een zwoele baslijn, een donker sfeertje en een mysterieuze stem zijn alle ingrediënten voor een vermakelijke drie minuten aanwezig. Vermakelijk klinkt dus niet superpositief, maar dat komt ook door het feit dat er niet echt veel variatie in het nummer zit. Na een tijdje komen er wel wat strijkers bij kijken, die een draai geven aan de single, maar over het algemeen is het vooral de sfeer die de hoofdrol speelt. “Reason” kabbelt een beetje voort en dreigt dus al snel te veranderen in achtergrondmuziek.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jordana - "Big"

We kunnen hier bij Dansende Beren niet genoeg benadrukken hoeveel jonge talenten er op onze planeet rondlopen. De Amerikaanse Jordana is er…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Jordana - "I'll Take It Boring"

Muziek maken vanuit je eigen slaapkamer, het was de manier waarop veel jonge bands faam verdienden. Denk bijvoorbeeld maar aan Billie Eilish…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.