Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sting – “September” (feat. Zucchero)

©CPU – Joost Van Hoey

We zijn fan van Sting. Daarom vroegen we ons af hoe het in godsnaam mogelijk is dat hij een nummer als “September” gemaakt heeft. Misschien ging het als volgt.

In een penthouse met zicht op het Romeinse Colosseum rinkelt een smartphone. Zucchero neemt op. Aan de andere kant van de lijn hangt Sting, vanuit zijn herenhuis in Kensington. Na wat praten over koetjes en kalfjes komt Sting ter zake: ‘Zeg, Zucch, wil je met mij geen nummer opnemen?’ Zucchero zucht hoorbaar. Hij kijkt naar het Colosseum, door schijnwerpers verlicht in de donkere avond, en denkt ‘Sting is eigenlijk ook een soort Colosseum. Zijn plaats in de geschiedenis van de popmuziek is verzekerd. Met The Police creëerde hij simpelweg een nieuw genre en maakte hij tijdloze klassiekers die generatie na generatie zullen blijven begeesteren. Solo was hij ook verre van slecht. Wat bezielt die man om nog altijd muziek te willen maken? Nooit nog zal hij dat oude niveau bereiken. Hij kan zijn eigen nalatenschap alleen maar besmeuren.’ Sting schat de zucht van Zucchero perfect in. Hij is dan ook een rasartiest, het soort supergetalenteerde mensen met onzichtbare voelsprieten voor de emoties van anderen. Daarom zegt hij snel: ‘Kijk, de zolder van mijn kasteel aan de Loire moet dringend gerenoveerd worden. Dus ik dacht: ik breng volgend jaar een plaat uit met wat recente duetten en als single maak ik een nieuw nummer, met jou. Als je wil, kan je dan volgende zomer eens langskomen in de Loire, hè.’ Zucchero denkt aan de verzengende hitte in Rome tijdens de zomermaanden. En dat geclaxonneer van het verkeer op het Piazza del Colosseo. Om horendol van te worden. Penthouse of geen penthouse. “Allez, ‘t is goed. Maar dan wil ik wel een nummer dat mikt op de gemiddelde huisvrouw. Dus echt platte mainstream. Bijna geen muziek, eigenlijk.” Sting zegt: “Ik wist dat ik dit met jou moest doen. De muziekfiles zitten in je mailbox. Jij stuurt me straks de takes van je vocals? Ciao!”

Duets van Sting verschijnt op 19 maart 2021.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Ibrahim Maalouf - 40 Melodies (★★★½): Trompettist blikt terug en troost

Veertig jaar geleden zag Ibrahim Maalouf het levenslicht in de Libanese hoofdstad Beirut. Wanneer op zijn verjaardag de stad nog steeds aan…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Big Push - "Sweet Little Lady"

In het verleden werd al meerdere malen bewezen dat buskers het wel eens ver kunnen schoppen. Artiesten zoals Tash Sultana en Passenger…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Melody Gardot & Sting - "Little Something"

Zoals jazzzangeres Melody Gardot zelf verklaarde, zijn samenwerkingen essentieel om als artiest recht te blijven in deze uitdagende tijden. Ze is dan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.