Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sam Smith – “The Lighthouse Keeper”

Amper een maand na het verschijnen van Love Goes is Sam Smith er opnieuw, maar deze keer met iets anders dan dat we van hen gewoon zijn. De zanger van “Stay with Me” en “Too Good at Goodbyes” omschrijft de nieuwe single als een liefdesliedje voor de kerstperiode. Sam vermeldt erbij dat er geen beter moment was dan dit jaar om dit lied te schrijven; die kijkt er namelijk meer dan ooit naar uit om Kerstmis te vieren met de vrienden en familie van wie die houdt en ze eens goed vast te pakken.

Zoals eerder vermeld gaat “The Lighthouse Keeper” een andere richting uit. In de laatste minuut is Smiths herkenbare stem zelfs niet te horen. De muziek bouwt erg mysterieus op; de strijkinstrumenten beginnen zachtjes, waarna de intrede van de hoorn en pauken voor wat spanning zorgt. Pas in de tweede strofe wordt de link met Kerstmis duidelijk: ‘Hope you’ll be home for Christmastime’. Bij het schrijven van het nummer zegt de zanger naar hun jeugd terug te hebben gegrepen. ‘Ik dacht aan slaapliedjes en vuurtorens. Het is een romantisch iets, zoals een kinderverhaal.’ Na het luisteren blijven we met een warm, knus gevoel achter, waardoor we alleen kunnen stellen dat Smith geslaagd is in hun opzet.

Instagram / Facebook / Twitter / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 november 2020

About Author

Chloe Martin


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief