Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single 100 – “Psych”

‘100’ is niet meteen de meest handige naam om als beginnende band mee rond te lopen, het was alleszins scrollen geblazen op Spotify. Maar zo kan je al wel eens met de reputatie « wij spelen voor honderd » naar voorkomen. Als het Australische quartet zichzelf graag vergelijkt met legendes als The Replacements en Fugazi, zal het muzikaal vertrouwen zeker daar zijn. Belofte maakt dus schuld, en na debuutep Cortisone van een paar jaar terug zal een tweede redelijk snel het levenslicht zien, laten de Aussies weten.

“Psych” klinkt als iets dat je zou horen tijdens een barfight, terwijl je tanden worden uitgeslagen. De gitaren worden met serieus wat haar op gespeeld, en kennen serieus wat stekels die jouw ogen wel eens zouden kunnen uitsteken. Het nummer eindigt even snel als het begint, maar misschien is dat voor het beste om er snel vandoor te zijn, in het geval dat er wat zwaarder geschut de bar binnenwandelt. De lijnen ‘Do you really think you’re a slick cunt? / But you’re really just a shit cunt’ verpulveren alleszins al stevig wat tenen. “Psych” is zijn naam absoluut waard, een pervers stukje schuurpapierpostpunk met een persoonlijkheid die je ‘s avonds laat liever niet in een donker steegje wil tegenkomen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

82 posts

About author
i guess this must be the place
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Pardoner - Came Down Different (★★★½): Dezelfde formule, dezelfde kwaliteit

Twee dagen. Langer had deze punkband uit San Francisco niet nodig om van hun derde langspeler iets tastbaars te maken. Bovendien zag…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hallan – “Orwell's Idyllic Future”

Tegenwoordig kan je vaak door het immer groter wordende aanbod aan kleine postpunkbands door de bomen het bos niet meer zien. Logischerwijs…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single DEAFDEAFDEAF - "Odes"

DEAFDEAFDEAF is een relatief jonge groep uit Manchester en brengt ons onvervalste postpunk. We horen jullie al denken: ‘Weer postpunk uit Engeland?’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.