Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kabaka Pyramid – “Trample Dem”

© Fernando Hevia

Sinds het begin van het tweede decennium van deze eeuw is er een nieuwe generatie reggae-artiesten opgestaan. Muzikanten als Protoje, Chronixx en Kabaka Pyramid zijn hier drie grote voorbeelden van. Die nieuwe generatie doet ook niet gewoon wat hun voorgangers, zoals Bob Marley, deden. Ze brengen een mix van roots met dancehall en hiphop. Kabaka omschrijft het zelf als de melodie en energie van reggae gemixt met de woordkunst van hiphop.

“Trample Dem” heeft inderdaad die typische Jamaicaanse sfeer waarop Kabaka Pyramid zijn zegje kan doen. In zijn teksten geeft hij, zoals vaak bij nieuwe reggae, commentaar op hetgeen Babylon, ook wel het Westen genoemd, doet. Volgens de rasta’s gaat het Westen in tegen de wet van Jah Rastafari, wat niet door de beugel kan voor hen. Zoals we op de hoes van de single zien, vertrappelt en ontmantelt hij alles voor wat het Westen staat en wat het Westen verdedigt. Samen met het fantastische Jamaicaanse accent en de zangkunsten van Kabaka Pyramid zorgt dat voor weer een echte klassieker in de nieuwe reggae.

FacebookInstagram

98 posts

About author
De liefde voor muziek is oneindig.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chronixx feat. Kabaka Pyramid - "Same Prayer"

Here comes trouble! Chronixx, een van de grootste sterren in de reggaewereld, brengt later dit jaar eindelijk zijn nieuwe plaat uit. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chase & Status ft. Kabaka Pyramid - "Murder Music"

Chase & Status is zowat de grootste en populairste drum and bass groep uit de UK en staat op elk festival waar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.