Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Melvins – “I Fuck Around” en “Bouncing Rick”

© Foto: Chris Cassela

Moet er nog nieuws zijn uit Washington? Vergeet Donald, want er is nieuwe muziek van (The) Melvins, de in 1983 opgerichte band waarvan de frontman een schoolkameraad was van Kurt Cobain. Na 37 jaar zijn Buzz Osborne en zijn Melvins nog altijd even actief als een bende op hormonen rockende pubers. Vergeef ons indien we er een album of drie naast zitten, maar begin volgend jaar brengen ze (de tientallen ep’s niet meegeteld) intussen hun achtentwintigste studioplaat uit, getiteld Working With God. Daaruit loste de band net twee singles: “I Fuck Around” en “Bouncing Rick”.

Voor het nieuwe album slaagden zanger-gitarist Buzz Osborne (aka King Buzzo) en drummer Dale Crover erin om Mike Dillard, hun oude bassist uit 1983, opnieuw te strikken. Buzz en Dale wisselden de afgelopen jaren even vaak van bassist als van onderbroek. Soms hadden ze er zelfs twee tegelijk; bassisten, geen onderbroeken. Maar good old Mike is dus terug om als vanouds wat luide lol te trappen. Dat begint al meteen goed in “I Fuck Around”. Met dat nummer brengen ze naar eigen zeggen een hommage aan de Beach Boys, al vermoeden we dat Brian Wilson zijn refreintje liever niet zo verneukt had gezien. Hoe dan ook is het resultaat hilarisch, en de samenzang van Buzzo en co mag er best wezen.

“Bouncing Rock” is dan weer vintage Melvins, een stevig op de headbangspieren inwerkende melange van punk en sludgemetal waar zij het patent op hebben. Inclusief een classic Buzzosolo die klinkt alsof het gitaarsignaal niet goed weet langs welke kant het de versterker moet verlaten. Of zoals de band over zichzelf zegt: ‘listening to the Melvins is like taking a drug trip while watching a movie about someone on a drug trip’. De drugs zijn na al die jaren duidelijk nog niet uitgewerkt. Goed spul! Fast forward naar 26 februari 2021. Dan verschijnt het nieuwe album Working With God.

Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

Related posts
AlbumsRecensies

Melvins - Working with God (★★★½): Verder knallen zonder enig verlies van humor

Wanneer de originele bezetting van een band verloren gaat, blijven vele fans hunkeren naar de leden van het eerste uur. Zo dachten…
AlbumsRecensies

Netherlands - Green Lips And Lightning (★★★★): Adrenalineshot aan noisy sludgepop

Prettig gestoord is een term die we al eens te gemakkelijk op een plaat durven plakken. Maar in het geval van Green…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Weezer - "Beach Boys"

We weten niet wat Rivers Cuomo de laatste tijd gegeten of gedronken heeft, maar het moet alleszins iets zijn waardoor hij het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.