Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Anna Sylvia – “In The Dark”

De Amsterdamse Anna Sylvia leidt een leven van uitersten: tussen natuur en stad, licht en donker, alleen en met velen. Die voortdurend veranderende omgeving heeft een duidelijke invloed gehad op de Nederlandse. Dat horen we ook terug in haar muziek: haar heldere stem staat in schril contrast met de duistere elektronische productie en wordt omkaderd door een spanningsveld van uitersten. “In The Dark” mag dan het eerste zijn wat we van Anna Sylvia horen, ze legt er de lat wel meteen bijzonder hoog mee. Zo hoog dat we bij momenten zelfs moeten denken aan de Noorse Aurora.

“In The Dark” is een ode aan de menselijke schaduwzijde en donkere gedachten, iets wat in deze bizarre tijden bijzonder actueel is. De intro klinkt als een idyllisch landschap met kristalhelder water en ook de vocalen van Anna brengen ons in een staat van complete rust. We zouden de zangeres maar al te graag wat volgen naar de duisternis waar ze het over heeft. Onder de oppervlakte voel je echter al gauw iets opborrelen. Een prominente beat neemt opeens de bovenhand en confronteert ons met het haastige tempo van ons dagelijkse leven. Daarna schiet het nummer alle kanten op, zonder dat we ook maar een keer echt compleet verdwalen. In de tweede helft van het nummer lijken vocalen en productie een strijd te voeren met elkaar, wat de song een aantal interessante wendingen oplevert en de productie ook naar een absolute climax tilt. “In The Dark” is het indrukwekkende debuut van Anna Sylvia en tevens de eerste single van haar debuut ep PARADIGM I.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "Stjernestøv"

Nu het eind van het jaar nadert, worden we langs alle kanten gehuld in melancholische kerstliedjes. De Noorse nationale omroep NRK pakt…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Vis à Vis - "Cassandra"

De lockdown in maart mag dan een vreemde periode geweest zijn voor zowat iedereen, voor sommigen betekent het ook meer tijd om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single AURORA - "The Secret Garden"

Onze favoriete Noorse bosnimf AURORA is weer helemaal terug van weggeweest. Nu ja, echt ver weg was ze nooit, maar een klein…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.