Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (2 november – 8 november)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer het om minder bekende artiesten gaat. Met De vijf van “Den Beir” schenken we met plezier elke week aandacht aan vijf nummers die je volgens ons niet over het hoofd mag zien, ook al zijn ze van acts die nog geen groot publiek wisten te bereiken. We bundelen alle nummers waar we over schrijven in een leuke afspeellijst op Spotify, en ook voor de volgende vijf artiesten is daar een plaatsje voorzien.

WOOM – “Walk”

Als vier wondermooie stemmen zich in muziek verenigen, dan kunnen wij ook eens door ontroering onze woorden kwijt raken. Bij deze doen we toch een poging. De Zuid-Londense groep WOOM bestaat uit vier vocalisten, die op “Walk” heel wat mooie harmonieën uit hun hoed toveren en niemand onberoerd laten. WOOM verwelkomt ons in een oase aan rust en vrede, iets wat vandaag de dag meer dan welkom is. De simpele gitaarmelodie van “Walk” en de vierstemmige zang is precies wat we vandaag nodig hadden.

Wolfie – “SUPERNATURAL”

Wanneer soul en r&b overlappen, krijg je vaak een zeer catchy geheel waarin de stem centraal staat. De Londense zangeres Wolfie gebruikt haar fluwelen stem op haar nieuwe single “SUPERNATURAL” weer uitstekend en weet zo de lichtjes chaotische beat weer helemaal in evenwicht te brengen. Ondanks dat het nummer weinig hoogtes en laagtes kent, en dus op hetzelfde niveau blijft hangen, kunnen we zeker genieten van het fijne “SUPERNATURAL”.

Rudie Edwards – “Young”

Bij debuten spitsen we altijd met veel plezier onze oren en ook bij de allereerste release van Rudie Edwards doen we dat. De zangeres uit Londen heeft een heel herkenbare stem die sterk binnenkomt en je weet te omarmen. “Young” is een eerder melancholisch popnummer voor fans van Lewis Capaldi en Holly Humberstone, en weet dus gelijkaardig te ontroeren. Rudie Edwards heeft een gouden stem en zal binnenkort wellicht haar eerste hit scoren.

Big Zuu – “Great To Be”

Big Zuu volgt zijn instincten en laat niemand hem van zijn pad brengen. De 25-jarige rapper is beste vriendjes met AJ Tracey en Loyle Carner, en klimt stilaan op naar dezelfde liga als zijn collega’s. “Great To Be” is een autobiografisch nummer waarop grime en pop hand in hand gaan en waarmee Big Zuu zijn stempel nog eens duidelijker op het Britse rapgenre drukt. De rijzende ster is bovendien ook een tv-carrière aan het uitbouwen met zijn hilarische kookshows die het ondertussen al tot in de primetime schopten.

Regressive Left – “Eternal Returns”

Revolutie komt er alleen maar als er actief voor gevochten wordt. Dat is de kernboodschap van “Eternal Returns”, het debuut van het driekoppige Regressive Left, waarin zeer maatschappijkritisch uit de hoek gekomen wordt. Gelukkig is niet alleen de tekst scherp, maar is het ook muzikaal spannend. Dit komt door de combinatie van heel wat abstracte ingrediënten zoals de futuristische synths, heftige drums en saxofoon. De lichtjes overdreven vocals in het refrein maken “Eternal Returns” helemaal af.

Dansen Dansen

Sonnee – “Our Life”

De herfst nadert zijn einde en de winter is in aantocht, maar Sonnee zorgt nog een laatste keer voor een vleugje zomer. De producer uit Manchester weet van aanpakken en heeft op SoundCloud al een grote fanbase kunnen verzamelen. “Our Life” is een opbeurende track, en draagt zo veel positiviteit en euforie met zich mee dat we niet anders dan blij kunnen worden. Sonnee bewijst zijn kwaliteiten dus eens te meer en we zijn onder de indruk.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1860 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van "Den Beir" (5 april - 11 april)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (1 maart – 7 maart)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

De vijf van “Den Beir” (15 februari – 21 februari)

Er verschijnen wekelijks heel wat nieuwe liedjes, waarvan slechts een klein deel een recensie krijgt. De rest blijft vaak onbeschreven, zeker wanneer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.